"Da je živ besmrtni Živko Nikolić, napravio bi novu seriju Škole još nema, a kad će ne znamo"

Učenici, roditelji i nastavni kadar još jednom su uputili apel nadležnima da počnu sa izgradnjom nove škole

6174 pregleda3 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako je škola srušena, a kamen temeljac za igradnju nove još nije postavljen, u dvorištu Osnovne škole (OŠ) "Vladimir Nazor" u podgoričkom naselju Masline juče je održan čas.

Naziv događaja je bio - "Vladimir Nazor i dalje drži čas", a učenici, roditelji i nastavni kadar još jednom su uputili apel nadležnima da počnu sa izgradnjom nove škole.

"U protekle dvije godine pokazali smo i dokazali da našu školu ne čini srušeni objekat, nego da njeno ime ponosno nose naši nastavnici i naši učenici. Zajedno sa prestavnicima roditelja zakucali smo na mnoga vrata, a evo ispred nas šta smo dobili", kazala je Ljiljana Krunić Marković, direktorica OŠ "Vladimir Nazor".

A na neka druga vrata morali su da zakucaju đaci koji i ove školske godine obrazovanje stiču u klupama drugih škola.

"Znate li kako je to biti podstanar? Do kada će rješenje naše situacije biti privremeno i koliko još godina mora biti privremeno? Imamo planova za izvoz, planova za bolju i bogatiju budućnost, međutim imamo jednu želju, a to je da nam vrate našu školu, da bude nova, ljepša nego ikad, opremljena po mjeri ovog vremena i potrebama naših generacija", kazala je Mia Darmanović, učenica OŠ "Vladimir Nazor.

"Do sada smo svi strpljivo čekali, ali tome je došao kraj, ne želimo više da čekamo i umorili smo se više od čekanja. Obratila bih se i ljudima koji su zaduženi za izgradnju naše škole i pitala ih da li ih je imao sramota? Da li osjećaju stid i sram kada vide ovoliko djece, roditelja i nastavnika?", rekla je Jelena Milošević, predsjednica Savjeta roditelja.

A situaciju u kojoj se trenutno nalaze porede s filmom.

"Da je živ besmrtni Živko Nikolić, napravio bi novu seriju "Škole još nema, a kad će ne znamo", a ako bi uzeo vaša saopštenja u vezi gradnje koja samo što nije počela možda bi snimio još jedno "Čudo neviđeno", kazala je Slavica Vuksanović, profesorica crnogorsko – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika.