U Domu zdravlja Kotor počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

Poručili su da se svim osobama koje su u posebnom riziku, imaju hronična oboljenja, osobe koje su na terapiji malignih bolesti i koje imaju bilo koje druge hronične zdravstvene tegobe se preporučuje da se vakcinišu u najskorije vrijeme

957 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Domu zdravlja Kotor danas je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Poručili su da se svim osobama koje su u posebnom riziku, imaju hronična oboljenja, osobe koje su na terapiji malignih bolesti i koje imaju bilo koje druge hronične zdravstvene tegobe se preporučuje da se vakcinišu u najskorije vrijeme, jer je period stvaranja imuniteta dvije do tri nedelje od primanja vakcine.

Svi građani kojima se preporučuje vakcinacija, ističu oni, treba da se jave svom izabranom doktoru i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju neko akutno oboljenje.

"Vakcinacija je najsigurniji i najbezbjedniji način individualne i kolektivne zaštite protiv gripa i najefikasnija preventivna mjera kada se radi o suzbijanju obolijevanja i komplikacija gripa. Stoga, Dom zdravlja Kotor i ove godine preporučuje svim građanima koji su indikovani da se što prije vakcinišu i time zaštite sebe i svoje okruženje i spriječe širenje virusa", navodi se u njihovom saopštenju.