Milović o izvještaju DRI: Kovačević još 2000. bio uključen u kampanju za podgoričke izbore, Jelić akter afere Snimak

"Svjesni da DPS neminovno gubi Podgoricu poslije dvije decenije i da imaju ogroman odliv glasova, rukovodilac DRI Nikola Kovačević, inače šura Radoja Žugića (DPS) i Zoran Jelić, inače kum Radoja Žugića, osmislili su scenario protiv Pokreta Evropa sad i njegovog lidera Milojka Spajića"

14833 pregleda14 komentar(a)
Milović, Foto: Pokret Evropa sad

Više je nego očigledno da se "DPS-ova revizorska institucija (DRI)", na samo sedam dana pred izbore u Podgorici uključila, u izborni proces po unaprijed izrežiranom scenariju samo formalno bivših funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Nikole Kovačevića i Zorana Jelića, poručio je Andrej Milović, člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Kako se navodi u saopštenju ovog pokreta on je regovao na informaciju da je Državna revizorska institucija (DRI) dala duplo negativno mišljenje na prošlogodišnji završni račun budžeta za period dok je Ministarstvom finansija rukovodio Milojko Spajić.

"Svjesni da DPS neminovno gubi Podgoricu poslije dvije decenije i da imaju ogroman odliv glasova, rukovodilac DRI Nikola Kovačević, inače šura Radoja Žugića (DPS) i Zoran Jelić, inače kum Radoja Žugića, osmislili su scenario protiv Pokreta Evropa sad i njegovog lidera Milojka Spajića, čiju su realizaciju planirali u posljednjoj nedjelji kampanje, ne bi li na taj način uspjeli da pomognu DPS i spriječe veliki odliv glasova koji imaju", dodao je Milović.

Kaže da ovakvo ponašanje DRI u toku izborne kampanje ne iznenađuje nikog s obzirom na to da njim upravlja Nikola Kovačević, kojem, kako je naveo, nisu strana uključivanja u izborne procese.

"Naime, Kovačević je još 2000. godine, u svojstvu pomoćnika ministra rada i socijalnog staranja zaduženog za socijalu bio aktivno uključen u kampanju DPS-a za podgoričke izbore, kao kadar od povjerenja Miomira Mugoše. Tada je, zloupotrijebivši povjerenje pretpostavljenih iskoristio sredstva predviđena za pomoć korisnicima socijalnih davanja i kupio više stotina glasova za DPS, davajući novac u zamjenu za siguran glas DPS-u, nakon čega je odmah smijenjen. Ako tome dodamo i Zorana Jelića, jednog od glavnih aktera afere 'Snimak', koji se proslavio izrekom 'jedan zaposleni - četiri glasa', onda ne treba da nas čudi što je DRI trenutno partijska ćelija DPS-a na specijalnom izbornom zadatku", istakao je Milović.

On navodi i da je DRI prvi put u istoriji pred izbore organizovao pres konferenciju.

"Kojom su određene tehničke manjkavosti rada Ministarstva finansija i socijalnog staranja za vrijeme rukovođenja Spajića, predstavljene na preuveličano negativan način, s jasnim ciljem da našteti nevjerovatnom rastu popularnosti Pokreta Evropa sad i zaustavi prelivanje glasova, a pritom zanemarujući 'Hirošima stanje' koje je Spajić naslijedio u MFSS poslije tridesetogodišnje vladavine DPS-a i njegovog nedomaćinskog odnosa prema budžetu", zaključio je Milović.