Verica Rakočević: Nova kolekcija je za žene koje ne stare

„Kotor ima posebno mjesto u mojoj karijeri”, kaže Rakočević

246 pregleda0 komentar(a)
Verica Rakočević, Foto: Boris Pejović
29.09.2017. 16:36h

Jedna od najpoznatijih srpskih dizajnerki Verica Rakočević, predstaviće novu kolekciju na 12. izdanju crnogorske Nedjelje mode, koja će se od 12. do 15. novembra održati u Capital Plazi i vinskom podrumu Šipčanik u Podgorici.

Kako je otkrila u razgovoru za “Vijesti”, u kojem se osvrnula i na ovogodišnje izadnje Kotorskle smotre mode, čiji je takođe bila učesnik, za podgoričke ljubitelje mode priprema specijalnu kolekciju.

“Za ovo predstavljanje pravim novu kolekciju, s obzirom na to da se septembarska već prodala. Termin je druga polovina novembra i trudiću se da je prilagodim praznicima koji dolaze”, odgovara Rakočevićeva, koja nagovještava i šta ovoga puta možemo očekivati.

“Izrada je u toku, a kolekcija je namijenjena 'Ženi koja ne stari', koja svojom energijom ne priznaje vrijeme i nema godine. O bojama i svemu drugom neka bude iznenađenje”, kaže dizajnerka koja se ljetos, na Smotri mode u Kotoru predstavila uz kreatore koji su obilježili tu manifestaciju od prve do posljednje godine. Kako kaže, bila joj je velika čast to što se u tom segmentu našla uz modni brend Gattinoni i Žan Pola Gotjea.

“Kotor ima posebno mjesto u mojoj karijeri, jer je poslije prvog Kotora moj rad je vidjela publika Nedjelje visoke mode u Rimu”, prisjetila se Rakočevićeva, koja je trenutno u SAD.

“U Njujork putujem poslovno. Ne volim da pričam o nečemu što još nije definisano, a onda sa najmlađom ćerkom idem na odmor u Meksiko”, ispričala je dizajnerka, a zatim otkrila i koju destinaciju još nije posjetila, a ima želju da ode tamo.

“Vijetnam i Japan su Veljku (Kuzmančević, njen suprug) i meni u planu poslije januara, kada ćemo dvadeset dana boraviti sa Manga tripom na Tajlandu i obilaziti ostrva”, otkrila je ona.

Upravo njena veza sa muzičarem često dobija prostor u žutoj štampi, ali Rakočevićeva ističe da to ne koristi za promociju svog rada. “Znam da posao kojim se bavim zahtijeva i dio privatnosti. Trudim se da ispunim svoju obavezu prema medijima, ali i da ni na koji način ne banalizujem i ne dopustim da to bude više tema nego Veljkov i moj rad. Ne mislim da privatan odnos treba koristiti u reklamne svrhe”, smatra ona.

Zasmetalo mi što na đubre stavljaju moje etikete

Srpska dizajnerka nedavno se požalila na društvenim mrežama, ali i upozorila ljubitelje njenog rada da ne nasijedaju na Facebook grupe u okviru kojih se prodaje garderoba navodno sa njenim potpisom.

“Mislim da sam pogriješila i emotivno reagovala. Kopira se svuda u svijetu, meni je samo veoma zasmetalo i povrijedilo što se na đubre stavljaju moje etikete”, osvrnula se ona, a potom odgovorila i na pitanje da li joj se tokom dugogodišnje karijere dešavalo da u tuđem radu prepozna svoje ideje.

“Što se prepoznavanja ideja tiče, pa nekada se svima nama dogodi da nešto svoje prepoznamo u tuđem radu. To je zato što u komercijalnoj modi niko još nije izmislio 'toplu vodu'. Ne mislim da sam toliko bitna da bi neko, čiji rad cijenim gledao da kopira to što radim”, kazala je Rakočević.