Vukićević: Bar će od 23. oktobra biti slobodan grad, neće više biti privilegovanih pojedinaca

Vukićevoć je istakla i da vjeruje da će građani lako odabrati između "mraka, podjela i prošlosti koju im nudi Demokratska partija socijalista i puta budućnosti, jednakosti i prosperiteta, koji nudi koalicija “Za budućnost Bara”"

2483 pregleda2 komentar(a)
Foto: Za budućnost Bara

Nositeljka liste "Za budućnost Crne Gore – Maja Vukićević", Maja Vukićević kazala je da vjeruje da će Bar od 23. oktobra biti slobodan grad i da u njemu više neće biti privilegovanih pojedinaca.

Ona se na sinoć održanoj završnoj konvenciji koalicije “Za budućnost Bara – Maja Vukićević” osvrnula i na "loše rukovođenje barskom opštinom u proteklom periodu", posebno ističući sve situacije u kojima je lokalna uprava dozvolila da se na državnom nivou donose odluke štetne po građane Bara.

Vukićević se tom prilikom osvrnula i na retoriku koja dolazi iz redova DPS-a i od strane lidera te partije, poručivši da građani Bara "nemaju razlog da se plaše" i da je upravo Đukanović "taj koji je proganjao pripadnike manjinskih naroda u Crnoj Gori".

Istakla je i da vjeruje da će građani lako odabrati između "mraka, podjela i prošlosti koju im nudi Demokratska partija socijalista i puta budućnosti, jednakosti i prosperiteta, koji nudi koalicija “Za budućnost Bara”".

Konvencija se održala u sali Skupštine opštine Bar, a osim odborničkih kandidata govorili i poslanica u Skupštini Jelena Božović, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, kao i predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Odbornički kandidat Aleksandar Lekić kazao je da Bar opterećuju brojni problemi, a da je jedan od najvećih uništena privreda i nezaposlenost mladih, usled čega se oni sve češće odlučuju da napuste Bar. Podsjetio je na brojna barska preduzeća koja su "uništena zahvaljujuči Demokratskoj partiji socijalista".

Teodora Ostojić se osvrnula na brojne probleme u Sutomoru i Crmnici, ističući da će se nakon pobjede na izborima voditi odgovornija politika prema ovim djelovima barske opštine, koji su do sada bili zanemareni.

Rade Stanisavljević je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv nositeljke liste koalicije “Za budučnost Bara” i da vjeruje da se "loša uprava mora promijeniti na izborima 23. oktobra". Stanisavljević je poručio i da se građani ne smiju posmatrati samo kao poreski obveznici, već kao ljudi kojima pripada pravo da odlučuju i budu informisani kako se njihov novac troši.

Jelena Božović je poželjela Baranima da poraze DPS, ističući da je ta partija već poražena u mnogim gradovima, ali i na parlamentarnim izborima. Poručila je da vjeruje da je "Maja Vukićević najbolji izbor za Bar".

U svom obraćanju, Marko Kovačević je podsjetio da su i on i Vukićević prije dvije godine postali poslanici, da imaju niz godina zajedničke borbe i da su zajedno prošli gotovo sve proteste protiv Demokratske partije socijalista.

Podsjetio je da je obavljao funkciju predsjednika Zakonodavnog odbora u Skupštini Crne Gore, nakon čega je postao predsjednik Opštine Nikšić, pa je Maji Vukićević koja ga je zamijenila kao predsjednica Zakonodavnog odbora poželio da nastavi njegovim putem i postane predsjednica opštine Bar.

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, istakao je da je pred Baranima lak izbor, i da vjeruje u pobjedu opozicionih snaga na izborima 23. oktobra.

Kazao je i da je Vukićević potpredsjednica Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, "što je trenutno najznačajnija međunarodna funkcija koju pokriva neko iz Crne Gore". Knežević se u svom govoru osvrnuo i na aktuelna dešavanja u Crnoj Gori, u vezi sa švercom cigareta i narkotika, "za koji će krivci morati da budu kažnjeni".