Incident u Kolašinu: Povrijeđena članica biračkog odbora kad je građanin gurnuo glasačku kutiju

Kutija je, kazala je "Vijestima", predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Radmila Šuković, pala na pod, ali nije "raspečaćena"

39010 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
23.10.2022. 20:10h

Članica biračkog odbora lakše je povrijeđena, tokom incidenta, na biračkom mjestu broj 3, u OŠ Risto Manojlović u Kolašinu.

Do incidenta je došlo kada je jedan od glasača, nakon indentifikacije glasno saopštio svoju izbornu volju, a članovi biračkog odbora mu rekli da će mu listić, zbog toga, biti proglašen nevažećim.

Glasač je potom, u toku prepirke sa članovima odbora, odgurnuo glasačku kutiju, koja je povrijedila članicu odbora.

Kutija je, kazala je "Vijestima", predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Radmila Šuković, pala na pod, ali nije "raspečaćena".

Čovjek, koji je izazvao incident, priveden je u policiju, a izborni proces na biračkom mjestu je nastavljen.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je D.Š. kolašinskoj policiji prijavila da je na biračkom mjestu broj dva B.R. iz Kolašina odgurnuo glasačku kutiju koja je ostvarila kontakt sa oštećenom, i to u predjelu lijeve strane lica.

"Od oštećene i B.R. su prikupljena obavještenja na zapisnik, te je o svemu obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da u radnjama B.R. nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Policija će protiv B.R. podnijeti prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru", navodi se u saopštenju UP.