Herceg Novi: Granični policajac uzeo Ruskinji 50 eura?

"Odmah po saznanju za događaj, službenici CB Herceg Novi su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i o svemu obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom"

105 pregleda9 komentar(a)
CB Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
29.09.2017. 10:06h

Službenici Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi juče su nadležnom tužiocu podnijeli krvičnu prijavu protiv službenika Sektora granične policije. S.P. (40) iz Herceg Novog zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

"S.P. je, kako se sumnja, 20. septembra oko 18:00 sati, obavljajući poslove granične kontrole, zaustavio taksi vozilo marke „Škoda“ hercegnovskih registarskih oznaka, u kojem se nalazila E.D. iz Rusije sa svojom unukom i N.M. iz Ukrajine. Tom prilikom on je tražio na uvid obrazac prijave boravišta, tvrdeći da prijava nije u redu i da E.D. mora da plati kaznu. S.P. ih je nakon toga pustio da pređu granični prelaz, uz dogovor da kaznu plate u povratku iz Trebinja", navodi se iz Policije.

U saopštenju MUP-a se dalje navodi da je istog dana, oko 18:00 sati E.D. prilikom granične kontrole u svoj pasoš stavila novčanicu u iznosu od 50 eura koji je predala policijskom službeniku S.P., a da joj on nije izdao priznanicu kao dokaz da je platila kaznu, a da S.P. svakako nije ni mogao da joj izda priznanicu jer E.D. nije ni bila u prekršaju odnosno uredno je prijavila boravak na našoj teritoriji.

"Odmah po saznanju za događaj, službenici CB Herceg Novi su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i o svemu obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom. Tužilac je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se krivična prijava protiv S.P. podnese u redovnom postupku", jkazali su iz hercegnovske ispostave MUP-a.