Cikotić: Novinari u Crnoj Gori rade u krajnje nebezbjednom ambijentu

Ovo je još jedan u nizu crvenih alarma da nadležne državne institucije moraju obezbijediti sigurnost i zaštitu medijskim poslenicima. Svemu ovome doprinosi i neodgovorno ponašanje određenih političara koji targetiraju medije, navodi se u saopštenju

2830 pregleda2 komentar(a)
Amina Cikotić, Foto: SDP

"Da novinari u Crnoj Gori rade u krajnje nebezbjednom ambijentu opet se sinoć potvrdilo kada su novinarima Gradske TV, Milici Pavićević i Senadu Pećaninu upućene prijetnje a u kojima se pominje i novinar Pobjede Duško Mihailović", saopštila je portparolka SDP -a, Amina Cikotić.

Kako kaže, "ovo je još jedan u nizu crvenih alarma da nadležne državne institucije moraju obezbijediti sigurnost i zaštitu medijskim poslenicima".

Ističe da "svemu ovome doprinosi i neodgovorno ponašanje određenih političara koji targetiraju medije čije izvještavanje im se ne dopada, a tu posebno značajnu ulogu i odgovornost imaju najviši državni funkcioneri".

Zato Cikotić apeluje na sve, da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalazimo i da se prema njoj odgovorno ponesu, posebno organi koji su za to zaduženi da one koji su uputili ovakve prijetnje, otkriju i adekvatno sankcionišu.

"Sloboda medija mora uvijek biti u vrhu liste prioriteta i samim tim pitanje na koje se uvijek mora obraćati pažnja", zaključuje Cikotić.