Savić i Atletiko pali u Kadisu, Žoao Feliks u inat Simeoneu (VIDEO)

"Kolćonerosi" gubili 2:0 u Andaluziji, zahvaljujući "zaboravljenom" Portugalcu izjednačili na 2:2 u samom finišu, mogli i do preokreta, a onda primili gol u devetom minutu nadoknade

9832 pregleda2 komentar(a)
Žoao Feliks, Foto: Reuters

Atletiko Madrid je izgubio u čudesnoj utakmicu u Kadisu - 3:2 za tim iz Andaluzije.

Utakmica je riješena u devetom minutu sudijskog dodatka, kada je Sobrino matirao Oblaka, a odmah nakon toga sudija je odsvirao kraj.

Bilo je možda jasno i prije početka sezone, a sada je definitivno - tim Dijega Simeonea ne može da prati ritam Reala i Barselone, koji sada imaju šansu da pobjegnu 11, odnosno osam bodova.

Četiri dana nakon eliminacije iz grupne faze Lige šampiona "kolćonerosi" su još jednom pokazali koliko su ranjivi, pa su u Andaluziji primili gol već nakon 45 sekundi igre.

Bongodna je nakon povratne lopte sa lijeve strane doveo "pirate" u vođstvo.

Osamdeset minuta je Atletiko bezuspješno pokušavao da izjednači, a onda je stigao drugi gol domaćina - Aleks Fernandes je fantastičnim udarcem od prečke bacio u delirijum 20 hiljada navijača nastadionu "Nuevo Mirandilja".

Mislilo se da je sve gotovo, a onda je "zaboravljeni" Žoao Feliks riješio da pokaže Dijegu Simeoneu koliko je nepravedan prema njemu.

Momak koji je prije tri ljeta kupljen za 120 miliona eura ove sezone bukvalno dobija šansu na kašičicu. Četvrti je, ili peti napadač u hijerarhiji, na prethodnih devet utakmica ukupno je igrao 60 minuta!

Feliks je, dakle, odlučio da zablista i za samo četiri minuta bilo je 2:2, zahvaljući maestralnom Portugalcu.

Prvo je, u 85. minutu, fantastičnim "makazicama" natjerao Ernandesa da postigne autogol.

A onda je, u 89, sjajnim udarcem sa 20 metara poravnao na 2:2.

Bio je to njegov prvi gol ove sezone!

I imao je veliku šansu da postigne još jedan, da donese potpuni preokret, ali kao da je u djeliću sekunde pomislio da Simeone to nije zaslužio - promašio je sa pet metara glavom kada su svi vidjeli loptu u mreži.

Umjesto toga, gol na drugoj strani - centaršut Aleha, Savić je bio kratak, a Sobrino uz puno sreće ubacio loptu u mrežu.

Kadis je pobijedio nakon pet vezanih mečeva bez trijumfa.