Federer prvi, Nadal drugi nosilac, Đoković 12, Serena "ukrala" mjesto Cibulkovoj

Organizatori Vimbldona postavljaju 32 nosioca na osnovu poretka na ATP listi ili individualnih rezultata igrača na travi. U konkurenciji teniserki, nosioci se određuju na osnovu WTA liste, ali organizatori zadržavaju pravo promjene, ako su neophodne za uravnotežen žrijeb

78 pregleda1 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
27.06.2018. 10:26h

Prvi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu biće osmostruki šampion i branilac titule, drugi igrač svijeta Švajcarac Rodžer Federer, saopštili su danas organizatori.

Drugi nosilac je prvi igrač svijeta Španac Rafael Nadal, koji je dva puta osvajao londonski grend slem turnir.

Organizatori Vimbldona postavljaju 32 nosioca na osnovu poretka na ATP listi ili individualnih rezultata igrača na travi.

Srpski teniser Novak Đoković, koji ima tri titule na Vimbldonu, postavljen je za 12. nosioca na predstojećem grend slemu...

"Ne bih rekao da sam pretendent na titulu na Vimbldonu ili nešto slično. Ne mogu da imam visoka očekivanja, s obzirom na rezultate koje sam ostvarivao proteklih godinu dana. Međutim, zadovoljan sam što na Vimbldom idem poslije finala Kvinsa. To je najveći turnir koji postoji prije Vimbldona, a malo je falilo da ga osvojim", istakao je Đoković.

U konkurenciji teniserki, nosioci se određuju na osnovu WTA liste, ali organizatori zadržavaju pravo promjene, ako su neophodne za uravnotežen žrijeb.

Prvi nosilac je Rumunka Simona Halep, drugi je Karolina Voznijacki iz Danske, a treća je Španjolka Garbinje Mugurusa.

Sedmostruka šampionka Vimbldona Amerikanka Serena Vilijams trenutno je 183. teniserka svijeta, ali je postavljena za 25. nosioca zbog dobrih rezultata na tom turniru. Amerikanka je u posljednjih godinu dana igrala na tri turnira. Takmičenjima se vratila u martu, nakon što je prošlog septembra rodila kćerku.

Zbog takve odluke organizatora, Slovakinja Dominika Cibulkova, 32. na WTA listi, nije među nosiocima.

“Mislim da to nije ispravno i da nije pošteno. Trudila sam se i trebalo bi da budem nosilac. Nekada sam bila četvrta na svijetu.. Zašto ne bih bila nosilac ako imam na to pravo“, pita se Cibulkova, dvostruka četvrtfinalistkinja Vimbldona.

Sa Cibulkovom se ne slaže šampionka Australijan opena, Dankinja Karolina Voznijacki.

"Serena je najbolja igračica koja je ikada igrala tenis. Poslije toliko titula i činjenice da je mnogo godina bila najbolja na svijetu, zaslužila je da bude nosilac", rekla je Voznijacki.

Vimbldon je na programu od 2. do 15. jula u Londonu.