Kompanija iz Nikšića pravi zgradu za Vodovod, za zaposlene kvadrat 600 eura

Izvođač radova, koji je izabran na tenderu, će biti u obavezi da izradi glavni projekat, sopstvenim sredstvima finansira izgradnju zgrade i da potpuno uredi teren u skladu sa važećim DUP-om

989 pregleda1 komentar(a)
Vodovod zgrada - potpisivanje ugovora, Foto: Zoran Đurić
28.09.2017. 12:43h

Kompanija “Roaming Montenegro” iz Nikšića će radove na izgradnji zgrade za zaposlene u preduzeću Vodovod i kanalizacija, vrijedne 2, 6 miliona eura, započeti do 20. decembra.

Zaposleni će stanove, koji će se graditi u zahvatu DUP-a ''Servisno-skladišna zona' na Tuškom putu, moći da otkupe za 596 eura po kvadratu.

Izvođač radova, koji je izabran na tenderu, će biti u obavezi da izradi glavni projekat, sopstvenim sredstvima finansira izgradnju zgrade i da potpuno uredi teren u skladu sa važećim DUP-om.

Izvršni direktor Vodovoda, Vladan Vučelić, kazao je da su od šest zainteresovanih, četiri kompanije poslale ponude za izvođenje radova.

“Obaveza Sindikata Vodovoda je da pri završetku objekta dostavi spisak zaposlenih koji su na konkursu, koji se sprovodi po Pravilniku za rješavanje stambenih pitanja, dobili stanove. Oni će praviti ugovorni odnos sa preduzećem “Roaming Montenegro” i time postati vlasnici stambenih jedinica koje dobiju”, istakao je Vučelić nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova.

Posredstvom Sindikata Vodovoda, zainteresovanim radnicima će biti ponuđeni stanovi na kredit po najpovoljnijoj cijeni, koja je, prema uslovima tendera, morala biti niža od maksimalnih 650 eura po kvadratu.

“Mislim da ćemo za godinu i po dana moći da ozvaničimo useljenje radnika u stanove...”, kazao je Vučelić.

On je istakao da će, u zavisnosti od krajnjeg zahtjeva Sindikata vezano za strukturu stanova, biti izgrađeno između 78 i 85 stanova.

Konkurs za raspodjelu stanova, kako je kazao, još nije raspisan, navodeći da će to biti urađeno nakon početka radova.

“Sindikat je prethodnih godina radio analizu potreba zaposlenih u ovom preduzeću. Dosta ljudi je anketirano i na bazi toga su date preliminarne strukture stanova koje bi bile poželjne”, istakao je Vučelić.

Vodovod će, kako je kazao, uskoro raspisati tender za odabir kompanije koja će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

Vlasnik firme “Roaming Montenegro” Dalibor Milović je kazao da je nakon potpisivanja ugovora, sljedeći korak izrada projekta koja će trajati dva mjeseca.

“Oko 15.do 20.decembra ćemo krenuti u izvođenje radova i nadam se da će sljedeće godine u decembru radnici Vodovoda useliti u svoje stanove”, kazao je Milović.

Đorđije Mugoša iz Sindikata Vodovoda istakao je da je ovo poseban dan za radnike Vodovoda, zahvalivši se menadžmentu preduzeća na uspješnoj realizaciji zamisli.