Nadal: Postao sam otac i od tada se sve promijenilo

Nadal je sinoć poražen od Pola 2:1 na startu Mastersa u Parizu

5235 pregleda7 komentar(a)
Nadal, Foto: Shutterstock

Španski teniser Rafael Nadal poražen je sinoć od Amerikanca Tomija Pola 2:1 na startu Mastersa u Parizu.

Rafa je osvojio prvi set, a onda je dopustio rivalu da se vrati, izjednači, potom i preokrene duel.

„Čestitam Tomiju. Ovakvi porazi se ponekad dogode. Diktirao je tok meča, pogađao je neke izuzetne udarce. Bio sam u povoljnoj poziciji u drugom setu – imao sam po set i brejk prednosti, ali sam u ključnom gemu bio veoma loš. Zadovoljan sam prvim mečom poslije duge pauze, ovakva podloga ne prašta greške kada servirate“, rekao je Španac nakon meča.

Nadal je odigrao prvi meč još od US opena. A očekuje ga nastup na Završnom mastersu u Torinu.

„Potrebno je da budem na turu i igram češće. Tokom proteklih pet mjeseci nisam dovoljno igrao da bih sada bio u pravoj formi. Ne radi se samo o mečevima, nedostaju mi treninzi i sve što turniri donose sa sobom. Ako se budem dobro osjećao, biću u Italiji nešto ranije nego inače. Želim da uživam u Torinu. Nikada ne znate da li ćete ponovo biti u prilici da nastupite još neki put na nekom takmičenju, posebno na zalasku karijere. Ipak, boriću se da i narednih godina nastupam na Završnom mastersu“.

Španac je nedavno postao otac.

"Uvijek je teško napustiti dom. Iskreno, samo što je ovoga puta drugačija situacija nego inače. Postao sam otac i od tada se sve promijenilo. Prilično je zanimljivo da čak i poslije tri nedjelje kako smo dobili sina, sa kojim ne možete da komunicirate jer je jako mali, on očinje da vam nedostaje. To je novo životno iskustvo. Sve promjene su teške u ovom životu i jednostavno morate da se prilagodite. Svaka promjena je teška, a meni je možda i prvi put teško da se prilagodim. Moram da budem fleksibilniji. Ovo iskustvo je jedinstveno u poređenju sa svim prethodnim koja sam imao", izjavio je Španac.