Abazović: Iskoristiti to što nas svi gledaju sa simpatijama

"Karakter naše države treba da bude da ona bude funkcionalna, građanska, evropska država, sa snažnom ekološkom notom i da se brenduje kao zemlja u kojoj će životni standard biti znatno bolji nego sada", kazao je predsjednik Vlade

12785 pregleda31 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot/Vlada
11.11.2022. 19:30h

Premijer Dritan Abazović kazao je da je Pariski mirovni forum, u kojem učestvuje uz mnoštvo svjetskih lidera, velika prilika da se Crna Gora predstavi na najbolji način.

"Treba da iskoristimo to što nas svi gledaju s određenim simpatijama i vjeruju da Crna Gora, zaista, kao pacifistička zemlja, potpuno posvećena univerzalnim vrijednostima, može biti dobar primjer ne samo na Zapadnom Balkanu, nego generalno može dati dobar impact za sve ono što je borba za zajedničku budućnost", kazao je Abazović u video poruci iz Pariza.

Kazao je da na događaju dominiraju teme koje se tiču bezbjednosne i energetske krize, kao i klimatskih promjena.

"Kao zemlja koja vidi svoje mjesto u zajednici evropskih država, ali koja voli da se brenduje kao zelena destinacija, vjerujem da to ostvaruje veliku mogućnost da Crna Gora dobrim i značajnim koracima napreduje i bude prepoznata od strane partnera", dodao je Abazović.

Najavio je da će večeras biti gosti predsjednika Francuske Emanuela Makrona, rekavši da je to prilika da se na bilateralnom nivou razmijene mišljenja i vidi kako unapređivati saradnju.

Makron i Abazovićfoto: Vlada Crne Gore

"U svakom slučaju, velika posvećenost onome što je naš krajnji cilj - da se izborimo za karakter naše države. Karakter naše države treba da bude da ona bude funkcionalna, građanska, evropska država, sa snažnom ekološkom notom i da se brenduje kao zemlja u kojoj će životni standard biti znatno bolji nego sada. Vjerujem da je ovo odlična prilika da prezentujemo svoje ideje i predstavlja mi veliku čast i odgovornost da takve ideje prezentujem ovdje na najbolji mogući način", zaključio je Abazović.

Susret sa Makronom u Jelisejskoj palati

Predsjednik Vlade susrešće se večeras sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, koji će za šefove država i vlada i čelnike međunarodnih organizacija prirediti večeru u Jelisejskoj palati, saopšteno je iz Vlade.