Cetinjska URA: Cetinje ima perspektivu, moramo se okrenuti budućnosti i udružiti snage

Iz te partije ističu da će se truditi da ojačaju već dobru saradnje državne i lokalne vlasti i tako omoguće realizaciju bitnih infrastrukturnih i razvojnih projekata

2784 pregleda9 komentar(a)
Foto: GP URA

Iz Odbora Prijestonice Cetinje Građanskog pokreta URA čestitali su Cetinjanima 13. novembar Dan Prijestonice Cetinje, poručujući da taj grad ima perspektivu, te da se moramo okrenuti budućnosti i udružiti snage.

"Cetinje je oduvijek bilo simbol trajanja, neustrašivosti i nesalomljivosti, ali i simbol umjetnosti, znanja, stvaralaštva i napretka Crne Gore. Danas je neophodno da svi zajedno uložimo trud da Cetinju vratimo vrijednosti koje su ga krasile i činile tako posebnim", navodi se u saopštenju.

Godina za nama je, kako kažu, pokazala da možemo drugačije.

"Odgovornim pristupom i entuzijazmom ljudi koji vole ovaj grad, bez obzira na nagomilane probleme i dobro poznate finansijske dubioze urađeno je dosta dobrih stvari koje naši sugrađani, sigurni smo, prepoznaju", kazali su oni.

Iz te partije ističu da će se truditi da ojačaju već dobru saradnje državne i lokalne vlasti i tako omoguće realizaciju bitnih infrastrukturnih i razvojnih projekata koji će povećati privrednu aktivnost Prijestonice, omogućiti zapošljavanje određenog broja Cetinjana, ali i povećati broj onih koji će posjetiti Cetinje.

"Naš najznačajni i najteži zadatak je zadržati sugrađane da svoju budućnost vežu za Cetinje. Prirodne potencijale i bogato kulturno istorijsko nasleđe možemo valorizovati samo ukoliko zadržimo ljude. Da bismo u tome uspjeli moramo se okrenuti budućnosti, udružiti snage, objediniti ideje i znanje. Upravo zbog toga, bez obzira na razlike, naša ruka je pružena svima koji žele raditi u interesu grada i to se pokazalo kao dobar recept", navodi se u njihovoj čestitki.