ODT Podgorica formiralo predmet zbog postupanja prema mitropolitu Amfilohiju

"Predmet je formiran radi utvrđivanja da li je tom prilikom izvršeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti", saopšteno je iz ODT-a Podgorica

10677 pregleda7 komentar(a)
ODT Podgorica, Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici formiralo je predmet povodom postupanja policijskih službenika Centra bezbjednosti Podgorica, 22. juna 2020. godine, prema tada privedenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju u prostorijama CB-a Podgorica.

"Predmet je formiran radi utvrđivanja da li je tom prilikom izvršeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti", saopšteno je iz ODT-a Podgorica. Sada preminuli mitropolit Amfilohije tog dana nakon održanih litija priveden je u prostorije CB Podgorica, gdje je ispitivan gotovo šest sati iako je dežurni tužilac ODT-a Podgorica Nikola Boričić dao nalog da se u 13.52 sata pusti na slobodu, a predmet nastavi u redovnom postupku.

Tokom kontrolnog saslušanja pred skupštinskim Odborom za pravosuđe, direktor Uprave policije Zoran Brđanin je poručio da priču o zadržavanju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića u Centru bezbjednosti Podgorica, u junu 2020. godine, treba da zatvori tužilaštvo.