Po drugi put: Bez ponuđača za adaptaciju Opšte bolnice Danilo I Cetinje

Cetinjska bolnica tražila izvođača radova za prostorije u kojima bi napokon trebalo smjestiti skener

3693 pregleda3 komentar(a)
Radovi na adaptaciji prostora vrijedni 43.000 eura, Foto: Boris Pejovic

Opšta bolnica Danilo I Cetinje raspisala je tender za adaptaciju prostora za smještaj skenera i ultrazvuka, ali se na javni poziv za dostavljanje ponuda po drugi put niko nije javio.

Investicija je vrijedna 43.000 eura sa uračunatim PDV-om, a građevinski radovi trebalo bi da budu završeni u roku od 30 dana od uvođenja izvođača u posao.

Za taj period, kako je navedeno u zahtjevu za dostavljanje ponuda, neophodno je završiti pripremne, zidarske, izolatorske radove, bravarske i stolarske, instalacije, kao i klimatizaciju prostora u kojoj će da bude smješten skener uređaj...

Iz Ministarstva zdravlja ranije su najavili da će u adaptiranom prostoru cetinjske bolnice da bude smješten najsavjeremeniji skener aparat, kako bi na taj način stanovnicima Prijestonice i građanima sa juga, koji u toj ustanovi ostvaruju zdravstvenu zaštitu na sekundarnom nivou, približili taj vid dijagnostike i omogućili da zdravstvenu uslugu ostvare mnogo brže i jednostavnije.

Bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je kazala da je u okviru kapitalnog budžeta za rekonstrukciju stare bolnice na Cetinju predviđeno 1.390.000 eura, te da će tokom ove godine početi radovi čija je vrijednost 250.200 eura.

Adaptacija stare bolnice na Cetinju najavljuje se već godinama, kako bi stanovnici Cetinja mogli da dobiju pregled skenerom u svojoj opštini. Tako je prethodnih godina u pripremi bio projekat renoviranja, kako bi ova zgrada bila privedena namjeni. U staroj bolnici na Cetinju, kako je najavljivano, trebalo je smjestiti polikliniku sa specijalističkim ambulantama, salama za mikrohirurgiju, dijagnostički centar za smještaj rtg dijagnostike i skener aparata.