Ilija Gojović pobijedio na makedonskom Evro-festu

“Konkurencija je bila jaka. Bilo je tu takmičara iz bivših jugoslovenskih država, zatim Bugarske, Turske, Albanije, Malte pa nije bilo lako u takvoj konkurenciji odnijeti pobjedu”, dodaje muzičar, ističući da je i druženje na festivalu bilo sjajno

104 pregleda0 komentar(a)
Ilija Gojović, Foto: Privatna arhiva
26.09.2017. 17:02h

Crnogorski muzičar Ilija Gojović proteklog vikenda sa novim singlom “Tragovi” trijumfovao je na Evro-festu u Skoplju. Do sada, Gojović je nekoliko puta bio na ovom festivalu, osvajao druga i treća mjesta, bio čak i član žirija, a ovo je prvi put da se u Crnu Goru vraća kao pobjednik.

“Dobio sam poziv od organizatora da učestvujem, a posebnu težinu festival i sama nagrada ima zbog toga što je ovogodišnje takmičenje bilo u čast makedonskog pjevača Tošeta Proeskog. Za numeru “Tragovi” sam sam pisao muziku i tekst, dok je aranžman za nju uradio Nemanja Petrović, pa mi ovo priznanje znači i kao autoru” ispričao je Vijestima Gojović.

S obzirom na to da je ove godine na Evro-festu bilo izvođača iz dvadesetak država, još mu je draže što je u takvom sastavu nastupio i na kraju trijumfovao.

“Konkurencija je bila jaka. Bilo je tu takmičara iz bivših jugoslovenskih država, zatim Bugarske, Turske, Albanije, Malte pa nije bilo lako u takvoj konkurenciji odnijeti pobjedu”, dodaje Gojović, ističući da je i druženje na festivalu bilo sjajno.

Kako kaže, raduje se svakom dolasku u Makedoniju, gdje od početka karijere često nastupa.

“Volim taj njihov osjećaj za muziku i način na koji su me od početka prihvatili. U Makedoniji ima dosta festivala, a moje note njima su bliske, tako da mi je to veliki podsticaj da nastavim da radim”, priča Gojović.

Nakon Makedonije, Gojovića čekaju nastupi u Čikagu, Njujorku, Sent Luisu.

“I prošle godine sam bio u Njujorku i Čikagu, pa ću na poziv naše dijaspore i ove godine rado ići u Ameriku. S tim što ću sada biti i učesnik manifestacije u okviru koje se bira najbolji pjevač i pjevačica, a ja ću biti u žiriju. Pored tog angažmana imaću i nastupe u tim graovima”, pohvalio se Gojović.