Đoković: Ne razmišljam o dolarima, samo o eurima i dinarima

Novak Đoković igra za pobjedu na završnom turniru osmorice najboljih tenisera u sezoni i maksiamlnih 4,74 miliona dolara nagrade. Finale sa Kasperom Rudom od 19 sati

7657 pregleda13 komentar(a)
Srpski teniser kaže da je svaki euro zaradio znojem i suzama, Foto: Reuters

Nakon što se u finale završnog Mastersa u Torinu plasirao sa sve četiri pobjede, Novak Đoković će sezonu završiti u top 5, i to 15. put zaredom. Jednom više - 16 uspjelo je samo Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Ukoliko u današnejm finalu od 19 sati u Torinu savlada Norvežanina Kaspera Ruda, kojeg je dobio u sva tri međusobna duela, Đoković će inkasirati ček na 4,74 miliona dolara, a nagradni fond turnita je 14,75 miliona.

"Uopšte ne razmišljam o dolarima, samo o eurima i dinaru", našalio se Đoković i citirao svog prijatelja Zlatana Ibrahimovića:

"Podsjetite me, kada je Ibra igrao za LA Galaksi na pitanje zašto je odbio 100 niliona da pređe u drugi klub rekao je: - Novac nje važan, važno je puno novca a 100 miliona nije dovoljno! Bilo je prilično smiješno, ali sve su to javne informacije" , naglasio je Nole i dodao:

"Naravno, ljudi vide koliko zarađujemo. Ono o čemu ne piše su svi porezi i ostali troškovi. Ali normalno je. Ne mogu sjediti ovdje i govoriti o novcu kao životnom problemu ili nečem sličnom. Imao sam puno sreće. To je posljedica teniskih uspjeha koje sam postigao sa svojom porodicom i timom. Vjerujem da je svaki moj euro zarađen znojem i suzama. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo jer znam kako je to praznih džepova u peteočlanoj porodici, rat, sankcije. Ne zaboravimo odakle sam, u koje vrijeme sam odrastao! Jako dobro poznajem drugu stranu i pomaže mi da više cijenim sve što zaradim", zaključio je Đoković.

On je rekorer po sumi zarađenoj od nagrada na turnirima i jedini je prešao iznos od 160 miliona dolara