Francuskinje pošteno priznale poraz, Edviž poručila Jovanki: Ti si primjer za mnoge igračice

„Znam koliko vam znači ova pobjeda i srećna sam zbog nekoliko mojih veoma dobrih prijateljica u timu Crne Gore”, rekla je Kleopatra Darlo, saigračica Đurđine Jauković, Itane Grbić i Tatjane Brnović u Brestu

11652 pregleda2 komentar(a)
Ema Alivodić na večerašnjoj utakmici, Foto: Reuters/Borut Živulovič

Stub odbrane Francuske, Beatris Edviž, nakon poraza od Crne Gore u meču za bronzu na Evropskom prvenstvu (27:25), priznala je da je pobijedio večeras bolji tim. I imala je posebnu poruku za Jovanku Radičević na pres konferenciji.

„Crna Gora je zaslužila ovu pobjedu, vodila je praktično cijelo vrijeme. Jovanka, čestitke na tvojoj izuzetnoj karijeri, mislim da si ti primjer za mnoge igračice na svijetu. Zaslužila si ovako srećan kraj”.

Igračica Ferencvaroša smatra da je njen tim podbacio u defanzivi.

„Nismo igrale dobro u odbrani, poraz je zaslužen. Kada nismo dobre u odbrani, gubimo. Crna Gora nas je pobijedila energijom”, rekla je Edviž.

I golmanka Kleopatra Darlo je čestitala Radičevićevoj na svemu, kao i „lavicama”.

„Znam koliko vam znači ova pobjeda i srećna sam zbog nekoliko mojih veoma dobrih prijateljica u timu Crne Gore. Žao mi je zbog ovakvog kraja, jer znam koliko smo radile. Veoma dobro smo počele turnir, igrale smo toliko dobro da pred polufinale nismo imale nimalo straha, a dobro je da ga imate u pojedinim trenucima, jer igrate sa više energije”, priznala je saigračica Đurđine Jauković, Itane Grbić i Tatjane Brnović u Brestu.

Iako su imale 16 spremnih igračica protiv ranjenog rivala, Francuskinje nisu znale da to iskorite.

„Bile smo svjesne da su Crnogorke umorne i htjele smo da igramo brzo, ali nismo to uradile. Previše smo lopti izgubile, ali ovaj poraz može da bude dobar, jer ćemo nešto naučiti iz njega i vratiti se jače”, naglasila je Darlo.