Trik sa interneta koji odlično radi: Neka vaš escajg blista

Pomoći će loptica od aluminijske folije

10961 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vjerovatno vam se više puta desilo da ste izvadili escajg iz mašine za sudove, a da je on i dalje bio prljav ili imao ružne fleke. Postoji jednostavan trik koji će učiniti da vaše kašike, viljuške i drugo, naročito metalno posuđe, zablista.

Sve što je potrebno je da komad aluminijumske folije zgužvate u lopticu veličine kolika je, otprilike loptica za stoni tenis, i stavite je u odjeljak u kojem se pere escajg.

Blistavo čisto posuđe dobijate uz pomoć hemijske reakcije koja se odvija između folije i sastojaka u tableti za pranje. Folija neće oprati sudove, ali kako se tableta otapa, reaguje sa metalom i dodatno čisti i "riba" sudove, piše na internetu. Nije važno da li je ovo objašjenje tačno, važno je da funkcioniše.

Osim za mašine za sudove, na društvenim mrežama se može naći i savjet za korištenje aluminijske folije i u mašini za veš, a princip je isti: od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj - aluminijska folija će vaš veš osloboditi statičkog elektriciteta i omekšati ga, tvrde domaćice na društvenim mrežama.