Popović: Večeras ću zajedno sa građanima biti ispred Skupštine; Šehović: Nećemo pristati na gaženje ustavnog poretka

"Svako onaj koji vidi kako se žile kucavice države, energetske kompanije i strateški resursi države, namjenski uništavaju i srozavaju i koji će snažno braniti Ustav države i vladavinu prava, te evropsku budućnost i normalan život za crnogorske građane, dići će snažno glas protiv takvih pošasti"

6623 pregleda29 komentar(a)
Sa ranijeg protesta, Foto: Boris Pejović

Predsjednici Liberalne partije (LP) i Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG) Andrija Popović i Damir Šehović pozvali su građane na večerašnji protest koji je Pokret "Ima nas" najavio ispred Skupštine Crne Gore sa početkom u 18 sati.

"Večeras ću kao građanin i poslanik biti zajedno sa građanima ispred Skupštine Crne Gore. Pozivam sve da nam se pridruže, posebno liberalke i liberale, na skupu "Ima nas", koji će očekivano biti najmasovniji skup do sada", poručio je Popović u saopštenju LP.

Kaže da će im se pridružiti svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno osjećaju posljedice ekonomske i finansijske krize, urušavanja zdravstva i školstva.

"Svako onaj koji vidi kako se žile kucavice države, energetske kompanije i strateški resursi države, namjenski uništavaju i srozavaju i koji će snažno braniti Ustav države i vladavinu prava, te evropsku budućnost i normalan život za crnogorske građane, dići će snažno glas protiv takvih pošasti", dodao je Popović.

Povezani članci

25. Novembar 2022.

Novi protest "Ima nas" u ponedjeljak

Šehović je na Tviteru poručio da žele da još jednim masovnim, mirnim i dostojanstvenim skupom pošalju jasnu poruku kako neće pristati na gaženje ustavnog poretka.

"Niti na dalje urušavanje civilizacijskih vrijednosti, na kojima naše savremeno društvo mora da počiva", naveo je Šehović.