Berhalter: Mislimo na iranski narod, ali smo usredsređeni na igru

Kapiten američke reprezentacije Tajler Adams izjavio je da njegov tim podržava iranski narod, ali je potrebno biti usredsređen na sjutrašnju utakmicu

3499 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Selektor američke fudbalske reprezentacije Greg Berhalter izjavio je u Dohi pred sjutrašnju (20) utakmicu protiv Irana na Svjetskom prvenstvu u Kataru, da misli o iranskom narodu, ali je usredsređen na igru.

"Naravno da su naše misli sa iranskim narodom, ali smo usredsređeni na utakmicu. Da se ne varamo, biće to teška utakmica za oba tima, sa visokim intenzitetom. Veoma mi se sviđa ono što je Iran uradio do sada, posebno u posljednjoj utakmici, pokazujući dosta odlučnosti i dobre kontranapade", rekao je Berhalter.

Kapiten američke reprezentacije Tajler Adams izjavio je da njegov tim podržava iranski narod, ali je potrebno biti usredsređen na sjutrašnju utakmicu.

"Znamo koliko je utakmica važna za napredak ekipe, a želimo da pokažemo svojoj zemlji da smo naporno radili", rekao je Adams.

Berhalter je o meču Iran-SAD na Mundijalu 1998. godine rekao da je to prvi i posljednji put da je komentarisao neku utakmicu.

"To je meč kojeg ću se sjećati i prisutan mi je glavi. Iran je bio spreman na sve da pobijedi i igrao je sa puno odlučnosti i koncentracije. I ako želimo da imamo šansu sjutra, to će biti stanje duha koje moramo da imamo... Ne želimo da napravimo istu grešku kao u prošlosti", dodao je selektor.

Utakmica Iran-SAD u junu 1998. godine u Lionu, održana je u veoma napetom političkom kontekstu, pošto su dvije zemlje prekinule diplomatske odnose, a meč je predstavljao priliku za mir.

Poslije intoniranja himne, američki fudbaleri su se rukovali sa protivnicima nudeći im zastavice. Svako od njih je zauzvrat dobio buket bijelih ruža. Igrači iz oba tima su se potom zajedno fotografisali ruku pod ruku.

Iranci su tada pobijedili sa 2:1 i to im je bila prva pobjede na Svjetskom prvenstvu.