Liberalna partija: Važno da sačuvamo društvo tolerancije i dijaloga

Iz te partije poručili su da su posljednje prijetnje smrću upućene Erakoviću kulminacija "satanizacije poslanika opozcije koja sve više uzima maha"

873 pregleda1 komentar(a)
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija saopštila je da su posljednje prijetnje smrću upućene potpredsjedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Jevtu Eraković kulminacija "satanizacije poslanika opozcije koja sve više uzima maha".

Uz, kako dodaju, očigledno prećutno odbravanje vladajuće većine.

"Zato je važno da nadležni hitno reaguju i pošalju poruku neprihvatljivosti ovakvog ponašanja", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Kazali su da već godinama traje orkestrirana kampanja i u crnogorskim i regionalnim medijima, naročito podsticana neodgovornim izjavama najodgovornijih državnih funkcionera.

Koja je, kako dodaju, usmjerena kako na opoziciju i njene poslanike, tako i na svakog građanina koji se usudi da javno istupi i istakne su u političkoj borbi i kritici politike aktuelne vlasti kojoj je podrška građana na istorijskom minimumu u modernoj političkoj istoriji.

Istakli su da je važno da svi zajedno osudimo takve pojave i da sačuvamo društvo tolerancije i dijaloga te da ne dopustimo trend legitmisanja najnižih uvreda, podmetanja i linča na javnoj sceni, koji je već predaleko otišao.