DIK usvojio prigovor DPS-a

"Odbijen je prigovor Časlava Vešovića kojim je tražio da se utvrdi da Marko Mihailović, opunomoćeni predstavnik izborne liste Demokratskog fronta nije mogao da učestvuje u radu na sjednici Izborne komisije Glavnog grada (IKGG)"

21055 pregleda22 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Državna izborna komisija (DIK) na večerašnjoj sjednici usvojila je prigovor Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Podgorica.

To je saopštio DIK uz objašnjene da se u prigovoru te partije navodi da nije u skladu sa Zakonom i Poslovnikom odrediti člana koji može zamjenjivati predsjednika Izborne komisije Glavnog grada, uzuzev njegovog zamjenika, kojeg imenuje Skupština Glavnog grada.

To znači da Radosav Jokić nije imao pravo da preuzme predsjedavanje na sjednici IKGG u petak, kada su proglašeni konačni rezultati izbora u Podgorici.

Iz DIK dodaju da su odbili prigovor Časlava Vešovića kojim je tražio da se utvrdi da Marko Mihailović, opunomoćeni predstavnik izborne liste Demokratskog fronta nije mogao da učestvuje u radu na sjednici Izborne komisije Glavnog grada (IKGG).

"Komisije će nakon izrade rješenja ista dostaviti podnosiocima koja će sadržati detaljna obrazloženja navedeinih odluka, a ista će biti objavljena i na veb stranici", zaključuju u saopštenju.