Bošnjak: Ženski klub ohrabruje povjerenje ukazano ženama u Budvi

Ovaj čin pokazuje trend rasta svijesti u crnogorskom društvu o sposobnosti, izdržljivosti i posvećenosti žena u svim sferama društva i porodice, saopštila je potpredsjednica Skupštine

1259 pregleda3 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Boris Pejović

Ženski klub Skupštine ohrabruje povjerenje koje je ženama ukazano prilikom konstituisanja lokalnog parlamenta i organa vlasti lokalne samouprave u Budvi.

To je nakon što je ženama u Opštini Budva povjerena većina u parlamentu, saopštila potpredsjednica Skupštine i kopredsjednica Ženskog kluba, Branka Bošnjak.

Za Bošnjak, "ovaj čin pokazuje trend rasta svijesti u crnogorskom društvu o sposobnosti, izdržljivosti i posvećenosti žena u svim sferama društva i porodice".

"Podržavajući ovaj politički trenutak, Ženski klub vjeruje i izražava nadu da će ovo postati ustaljena praksa, kako na nivou lokalnih samouprava tako i na državnom nivou", navodi se u saopštenju Skupštine.

Bošnjak podsjeća da teže ka tome da veći broj žena bude u organima odlučivanja, kao i pomjeranju granične kvote do 50 odsto učešća žena na izbornim listama.

"Smatramo da izmjenu izbornog zakonodavstva treba usmjeriti u tom pravcu i unaprijediti", zaključuje se u saopštenju.