Kako je teatralni kuvar "posolio" Zlatnu boginju?

Gokče, koji je vlasnik lanca restorana i poznat je kao "Salt Bae" zbog svog teatralnog stila posipanja soli na svoje odreske, objavio je video snimke i fotografije na svojoj Instagram stranici na kojima je u društvu argentinskih igrača poslije pobjede nad Francuskom u finalu

7190 pregleda6 komentar(a)
Kuvar sa Mesijem i peharom, Foto: Printscreen

FIFA je pokrenula istragu o tome kako su pojedinci došli na teren nakon finala Svjetskog prvenstva i nakon što su fotografije i video snimci turskog kuvara Nusreta Gokčea koji slavi sa argentinskim igračima postali viralni na društvenim mrežama.

Gokče, koji je vlasnik lanca restorana i poznat je kao "Salt Bae" zbog svog teatralnog stila posipanja soli na svoje odreske, objavio je video snimke i fotografije na svojoj Instagram stranici na kojima je u društvu argentinskih igrača poslije pobjede nad Francuskom u finalu.

Takođe je fotografisan kako drži trofej Svjetskog prvenstva. Kako se navodi na sajtu FIFA, trofej može da dodirne samo „vrlo odabrana grupa ljudi“, uključujući bivše pobjednike i šefove država.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama se vidi i kako Gokče hvata ruku Lionela Mesija u pokušaju da privuče pažnju kapitena Argentine.

“Nakon revizije, FIFA je utvrdila kako su pojedinci dobili neprimjeren pristup terenu nakon ceremonije zatvaranja na stadionu Lusail 18. decembra“, navodi se u saopštenju svjetske fudbalske organizacije.

„Biće preduzete odgovarajuće interne mjere”.

Gokče je postao poznat 2017. nakon što je objavio video snimke na kojima soli meso potezom nalik kobri.

Ima skoro 50 miliona pratilaca na Instagramu i pomogao je u pokretanju restorana Nusr-Et, u kome neki komadi mesa koštaju više stotina dolara, na brojnim lokacijama širom svijeta.

Njegove restorane posjetile su brojne fudbalske zvijezde, uključujući Roberta Levandovskog i Kilijana Mbapea.

Gokče je ranije ove sedmice na svom Instagramu objavio snimak prethodnog susreta sa Mesijem.