Jovanović oprezan pred duel sa Megom: Kvalitet je na našoj strani, ali to moramo da dokažemo

Meč Budućnost - Mega je u nedjelju od 16.30

2658 pregleda1 komentar(a)
Foto: London Lions

Budućnost Voli je slavila u posljednja dva meča u Admiralbet ABA ligi, bila je bolja od SC Derbija i Mornara, ali je nakon toga uslijedio poraz od Turk Telekoma u "Morači", potom i otvoreno nezadovoljstvo navijača.

Ništa u podgoričkom timu nije idealno u ovom dijelu sezone, nije ni zdravstveni bilten, ali sve to mora da se ostavi po strani, jer slijedi novi izazov - "plavi" u nedjelju od 16.30 dočekuju Megu.

Budućnost poslije 11 kola ima sedam pobjeda, a do kraja 2022. želi da ih ima devet - nakon Mege, u petak, gostuje Borcu u Čačku.

"Mega je izuzetno mlada ekipa, ekipa koja forsira agresivnu igru u oba smjera, koja u svaki duel ulazi sa mnogo energije i sa željom da stigne do pobjede, bez obzira na ime rivala. Zaključak je da moramo da odgovorimo istom mjerom na agresivnost rivala kako bi kvalitet, koji je objektivno na našoj strani, isplivao na površinu", rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović, koji je do ljetos dvije godine bio na klupi beogradskog tima.

I Edin Atić dobro zna sistem Megine "fabrike", igrao je u tom dresu od 2018. do 2020.

"Mladost koju ima Mega sa sobom nosi oscilacije, ali i ogromnu volju, želju i energiju. Svjesni smo da će naš rival u meč ući sa ogromnom energijom da stigne do iznenađenja, ali spremni smo na borbu i da odigramo odgovorno i disciplinovano od prvog do posljednjeg minuta. Ključ uspjeha je odbrana", kazao je Atić.

Mega ima tri trijumfa, dva od njih je upisala protiv crnogorskih ekipa - SC Derbija na Novom Beogradu i Mornara u Baru.

"Gostovanjem u Podgorici nastavljamo seriju teških utakmica. Budućnost je ozbiljan tim iz Evrokupa, sa odličnim igračima i trenerom, uvijek pretenduje na najviši plasman u ABA ligi. Mi smo iskoristili sedmicu za oporavak od zdravstvenih problema i dobar trening. Spremni smo za dobru utakmicu i ako se ukaže šansa za nešto više, znaćemo da iskoristimo", istakao je trener Mege Marko Barać.

Mega je posljednja dva meča gubila, od Splita i Crvene zvezde. "Nismo bez ambicija, pokušaćemo da iskoristimo svaku priliku koja nam se bude ukazala", jasan je plejmejker Aleksa Uskoković.