Gvardiola: Pobjeda na "Elandu" je kompliment za igrače

Siti sinoć u 17. kolu savladao u gostima Lids 3:1

3840 pregleda0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija savladali su sinoć Lids 3:1 i vratili se na drugo mjesto na tabeli.

Siti nakon sinoćnjeg trijumfa ima pet bodova manje od vodećeg Arsenala. Aktuelni šampion je u finišu prvog dijela preko Rodrija stigao do vođstva, a onda je u nastavku Erling Haland postigao dva pogotka i nastavio seriju.

"Bilo je zapravo teže u drugom nego u prvom poluvremenu, tako je meni izgledalo. Propuštene prilike su dio meča. Ali, pobjeda na ovom stadionu, protiv tima koji može sjajno da igra protiv ekipa poput Arsenala i Liverpula, je zapravo kompliment za igrače koji se tek vraćaju nakon pauze“, ocijenio je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Prokomentarisao je Gvardiola i nastup Džeka Griliša:

„Griliš je imao dvije briljantne asistncje. Kada Džek i Marez mogu da imaju loptu, onda imamo pravi tempo. Ali, i pored toga moramo da postižemo golove. Važno je da se koriste šanse, to je mentalno pitanje. Znamo sa treninga šta on može i za šta je sposoban. On nije napadač, ali veona dobro može da daje golove. Samo sebi treba da kaže – daću gol. Kada se to desi, davaće golove“, rekao je Gvardiola.

Siti je i nakon Mundijala nastavio sa dobrim izdanjima.

„Poslije Svetskog prvenstva, niko ne zna kako će ko reagovati, ali mi smo danas sa loptom bili odilični“, zaključio je menadžer Mančester sitija.