Demokrate HN: Zahvaljujući DPS-u, imamo sve više kategorija stanovništva kojima je socijalna pomoć potrebna

Poručuju da se jasno vidi da briga o narodu nikada nije ni bila prioritet DPS-a, i te im naknadne pameti i populističke priče ne prolaze kod građana HN već odavno

7709 pregleda10 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokrata Herceg Novi saopštio je da je zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista (DPS), danas imamo sve više kategorija stanovništva kojima je socijalna pomoć prijeko potrebna.

Oni su reagovali na saopštenje Kluba odbornika "Evropski tim za Herceg Novi“, u kojem navode, da su prisutni na današnjoj sjednici Skupštine opštine HN mogli svjedočiti samovolji predsjednika Opštine Stevana Katića i "još jednom dokazu rasula" u lokalnoj vlasti.

"Često pomislimo da će u nestajućem DPS-u barem nekome,barem na kratko proraditi savjest i da će odustati od saopštenja kojima samo još više tonu u tamu zaborava, odakle ih doduše SDT uspješno pojedinačno vraća, međutim shvatili smo odavno, da njima više nema pomoći", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Dodaju da je dokaz za to saopštenje lokalnog odbora DPS-a nakon sjednice Skupštine opštine, koji izgleda ima kolektivnu amneziju i nedostatak osjećaja savjesti.

"Na njihovu nesreću, građani Herceg Novog imaju itekako dobro pamćenje, pa pamte i nekadašnje gigante lokalne privrede, Prvoborac, HTP Boku, Jadransko brodogradilište, Bolnicu Meljine i mnoge druge koji su nestali kao društveno a pojavili se kao privatno vlasništvo tajkuna u ili oko DPS-a", poručuju iz Demokrata.

Ističu da je DPS uništavajući grad po grad, doveo nas sve na rub preživljavanja i umjesto da kroz godine idemo naprijed, zahvaljujući njima, danas je sve više kategorija stanovništva kome je socijalna pomoć prijeko potrebna.

"Zato vi ponajmanje imate prava da nama bilo šta prigovarate po tom pitanju", poručuje se u saopštenju.

Navode da su Demokrate dokazale kroz brojne izmjene zakona kako se bori za svakog građanina CG i to na način da su obezbjedili besplatne udžbenike za sve osnovce, uveli staračke naknade, povećali minimalni iznos penzije i plate, uveli dječije dodatke i drugo.

"Vi ste Imali priliku i na lokalnom i na državnom nivou da ovo pitanje riješite za 30 godina vlasti, ali do dolaska Demokrata na vlast u Herceg Novom 2017 godine naknada za novoredjenčad iz Opstinskog budžeta nije ni postojala nego smo je mi predložili i uveli tada u skladu sa mogućnostima budžeta,dok je od Vaše vlasti na državnom nivou iznosila svega 109 eura", navodi se u saopštenju.

Iz toga se, kako je saopšteno, jasno vidi da briga o narodu nikada nije ni bila njihov prioritet, i te im naknadne pameti i populističke priče ne prolaze kod građana Herceg Novog već odavno, a to dobro vide i po svim izborima gdje idu na sreću svih građana prema statističkoj grešci.

"Zato su Demokrate kao socijalno odgovorna stranka na državnom nivou predlažući upravo usvojen Zakon o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, povećale nadoknade za novorođeno dijete sa vasih 109 evra na 900 evra, odnosno 1000 evra, ukoliko je porodica već korisnik socijalnih davanja, što je desetostruko veća nadoknada od ranije odobrene iz Vašeg vremena", poručuju Demokrate.

Tako će, ističu oni, i na lokalnom nivou u skladu sa budžetom omogućiti značajno povećanje naknada za novorođenu djecu,ali se neće služiti populizmom kao što to čini OO DPS-a Herceg Novi predlažući iz opozicionih klupa ono što za 30 godina vlasti nijesu ni pomislili da predlože,jer im je samo lični interes bio imperativ.

"Naši preci su nas učili da radimo predano i temeljito i da se tudjoj nesreći neradujemo već pomognemo svakom kome možemo. Zato ćemo mi nastaviti da radimo u interesu gradjana Herceg Novog i Crne Gore a Vama ostavljamo da Vas sud istorije stavi na pravo mjesto. Ukoliko Vas SDT ne prizove na sud ranije.... i kao što bi rekao čuveni Frenk Ruzvelt... Ljudi nisu zatočenici sudbine, nego zatočenici vlastitog uma", zaključuje se u saopštenju.