Doniraće prečišćivače vazduha za vrtiće i škole u Pljevljima

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević kazao je da se isporuka aparata očekuje u narednih nekoliko dana

10820 pregleda7 komentar(a)
Janjušević, Foto: Rudnik uglja

Zbog ekstremnog zagađenja vazduha u Pljevljima, Rudnik uglja doniraće prečišćivače vazduha jedinicama vrtića "Eko bajka", osnovnim školama "Boško Buha", "Ristan Pavlović", Salko Aljković", Gimnaziji "Tanasije Pejatović", Srednjoj stručnoj školi, JU "Zračak nade", Domu za stare i dječjem odjeljenju Opšte bolnice.

Kako je saopštio predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević, isporuka aparata očekuje se u narednih nekoliko dana.

“Kao društveno odgovorna kompanija, Rudnik uglja se priključuje korisnim i urgentnim akcijama u cilju zaštite najranjivijih kategirija stanovništva. Uvjeren sam da će prečišćivači vazduha u vremenu kada je naš grad na listi najzagađenijih na svijetu, dati doprinos zaštiti prevashodno djece od uticaja zagađujućih materija iz vazduha. Vrijeme je za širu društvenu akciju svih aktera kako se ova godina nikada više ne bi ponavljava. Kotlarnice i individualna ložišta koja su izvor zagađenja moraju imati alternativu. Jasno je da su ovo kratkoročne mjere koje ne rješavaju problem zagađenosti, ali predstavljaju male pomake kao odgovor na povremene ekstremne ekološke probleme", rekao je Janjušević.