Nikola Mršić osumnjičen za ubistvo Gorana Lenca

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković rekao je da Mršić na zvaničnim graničnim prelazima nije napustio zemlju. Mršić je, prema saznanjima "Vijesti", u prvim satima istrage privođen na informativni razgovor

720 pregleda0 komentar(a)
Nikola Mršić, Foto: Uprava policije
22.09.2017. 18:14h

Kotoranin Nikola Mršić, navodni član škaljarskog kriminalnog klana, osumnjičen je za ubistvo sugrađanina Gorana Lenca, saznaju "Vijesti" nezvanično iz vrha Uprave policije.

Prema saznanjima "Vijesti" Mršić nije uhapšen i policija traga za njim.

Mršić je, prema saznanjima "Vijesti", u prvim satima istrage privođen na informativni razgovor.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković rekao je da Mršić na zvaničnim graničnim prelazima nije napustio zemlju.

On je na konferenciji za novinare rekao i da ne može da govori o motivima, eventualnim pomagačima i nalogodavcima.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Tatjana Begović, je kazala da je Uprava policije danas podnijela krivičnu prijavu protiv N.M. zbog postojanja osnova sumnje da je 16. septembra u Kotru izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu Lenca i Milana Jovićevića.

Objasnila je da su preduzeli sva vještačenja, što je rezultiralo dobijanjem dokaza o izvršenju i identifilaciji počinioca tog krivičnog djela.

"Tužilaštvo će i dalje preduzimati sve zakonom propisane radnje u cilju lišenja slobode okrivljenog", rekala je Begović

Lenac je preminuo 16. septembra u bolnici u Risnu od posljedica ranjavanja na pomoćnom stadionu "Bokelja" u Kotoru.

"Vijesti" su ranije objavile da je Lencu, dok je trenirao, prišao krupniji, crnokosi muškarac i ispalio mu hitac u glavu.

Iz vrha Uprave policije "Vijestima" je rečeno da Lenac nema kriminalni dosije.

Lenac je bio u prijateljskim odnosima sa navodnim članovima kavačkog klana.

Izvor "Vijesti" iz istrage ranije je kazao da je bivši golman Bokelja svojevremeno bio u prijateljskim odnosima i sa članovima škaljarskog klana. Navodno, kada su kotorski klanovi zaratili, prekinuo je kontakte sa škaljarcima.

Konferenciji za novinare, pored Bakovića i Begović prisustvovači su i načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Petar Ognjenović, načelnik Odjeljenja bezbjednosti Kotor Marko Radusinović i rukovodilac Forenzičkog centra Uprave policije Zoran Tomčić.

Iz Uprave policije mole građane da, ukoliko primijete Mršića ili imaju informaciju o njegovom kretanju i boravku, o tome obavijeste Upravu policije na besplatan policijski broj 122 ili na bilo koji drugi način kontaktiraju Upravu policije.

"Građani svoja saznanja o ovom licu policiji mogu saopštiti i anonimno", saopšteno je iz Uprave policije