Milatović: Lekcije dijele oni koji su Pljevlja i ovu zemlju raubovali zarad uskih partijskih i privatnih interesa

"Podsjećanja radi - jedan od najvećih vlasnika Rudnika uglja je do skoro bio gospodin Đukanović koji se upravo i bogatio na račun zagađenja Pljevalja"

14148 pregleda53 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković

Jakov Milatović, jedan od lidera Pokreta Evropa sad, rekao je da ako ko nema pravo da dijeli lekcije drugima - onda su to visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS).

On je na Fejsbuku reagovao nakon današnjeg saopštenja aktuelnog predjednika Opštine Pljevlja Rajka Kovačevića.

"To su isti oni ljudi koji su ovu zemlju, uključujući i Pljevlja decenijama raubovali zarad uskih partijskih i privatnih interesa. Podsjećanja radi - jedan od najvećih vlasnika Rudnika uglja je do skoro bio gospodin Đukanović koji se upravo i bogatio na račun zagađenja Pljevalja", naveo je Milatović.

Kaže da su Pljevlja politički prodisala na izborima 23. oktobra, dajući podršku opozicionim listama i zaštiti javnog, a ne privatnog interesa.

"Na novim vlastima, kako državnim tako i lokalnim, biće da efikasnim mjerama smanje zagađenost u Pljevljima, što prije osavremene tehnološke standarde u termoelektrani, ali i dodatno ojačaju i prošire drugu ekonomsku aktivnost. Građani Pljevalja najmanje toliko zaslužuju", zaključio je Milatović.