Crna Gora posvećena aktivnostima UN-a

Lajčak je, dodaje se, konstatovao da su UN prepoznale aktivnu ulogu Crne Gore u afirmaciji svih globalnih aktivnosti i vrijednosti zbog kojih je formirana ta organizacija

1 komentar(a)
21.09.2017. 16:52h

Crna Gora je posvećena svim aktivnostima Ujedinjenih nacija (UN) i spremna da podrži reforme koje će biti u funkciji jačanja uloge te organizacije u međunarodnoj zajednici, poručio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović.

On se danas u sjedištu UN-a sastao sa Predsjedavajućim 72. zasijedanja Generalne Skupštine UN-a Miroslavom Lajčakom.

"Vujanović je ponovio punu posvećenost Crne Gore svim aktivnostima UN-a i spremnost da podrži reforme koje će biti u funkciji jačanja uloge organizacije u međunarodnoj zajednici“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Kako se navodi, Vujanović je naglasio da je Crna Gora podržala jačanje pozicije Generalnog sekretara i Generalne skupštine UN-a, čime se obezbjeđuje snažnija pozicija te organizacije u uslovima brojnih izazova sa kojima se suočava međunarodna zajednica.

"Državna politika Crne Gore je pokazala poštovanje za sve globalne projekte UN-a, posebno za odnos prema klimatskim promjenama i Agendi održivog razvoja do 2030. godine koje su važna aktivnost organizacije“, kaže se u saopštenju.

Lajčak je, dodaje se, konstatovao da su UN prepoznale aktivnu ulogu Crne Gore u afirmaciji svih globalnih aktivnosti i vrijednosti zbog kojih je formirana ta organizacija.

"Iskazao je poštovanje za podršku koju je Crna Gora dala novoj poziciji Generalnog sekretara čiji reformski predlozi su u funkciji prevazilaženja kriza i odgovora na globalne izazove“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako je saopšteno, učestvovao i crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.