"Krizni" sastanak FS Francuske: Produženje Dešanu pod revizijom

Razne kontroverzne teme su navele Le Graea (81), koji je na funkciji predsjednika FFF-a od 2011. godine, da ponovo sazove sastanak koji je već održan prošlog petka

3210 pregleda0 komentar(a)
Foto: Beta/AP

Predsjednik Francuske fudbalske federacije (FFF) Noel Le Grae, na meti žestokih kritika, sazvao je za sjutra vanredni sastanak Izvršnog odbora na kojem će govoriti o produžetku ugovora selektoru Didijeu Dešanu i svojoj izjavi na račun Zinedina Zidana.

Razne kontroverzne teme su navele Le Graea (81), koji je na funkciji predsjednika FFF-a od 2011. godine, da ponovo sazove sastanak koji je već održan prošlog petka.

Članovima Izvrnog odbora FFF-a nije se dopala odluka o produžetku ugovora Dešanu do 2026. godine, a o tome nije ni bilo riječi na sastanku u petak, već je u subotu Dešan sam saopštio tu odluku Le Graea.

Le Grae je na meti kritika zbog izjava na račun Zidana zbog čega je kasnije uputio izvinjenje. Predsjednik FFF-a će ipak sjutra morati na sastanku da objasni zašto je rekao da se ne bi ni javio Zidanu da ga je zvao telefonom i da ga on uopšte ne interesuje.

Zidan se pominjao kao mogući nasljednik Dešana.

Za sada se ne predviđa moguća smena Le Graea čiji mandat ističe 2024. godine, osim ako on to sam zatraži.