Toplovodom će prvo biti obuhvaćeni najveći zagađivači u Pljevljima - kotlarnice u Skerlićevoj i Sportskom centru

Proglašavanjem projekta toplifikacije projektom od značaja ubrzaće se procedure

3129 pregleda1 komentar(a)

Proglašavanjem projekta toplifikacije Pljevalja projektom od javnog značaja ubrzaće se razne procedure koje će dovesti do brže izgradnje glavnog projekta, rekao je u Bojama jutra Veselin Sekulić iz EPCG.

"Imali smo komunikaciju sa Ministarstvom kapitalnih investicija koje će sa brzom informacijom obavijestiti Vladu, a Ministarstvo ekologije će donijeto odluku da je projekat od velike važnosti za građane Pljevalja. Skratiće se procedura i ubrzati izgradnja glavnog projekta dužine šest kilometara primarnog toplovoda od TE do grada, koji podrazumijevaju elaborate".

Sekulić navodi da se mnogo vremena gubi u komunikaciji sa državnim institucijama.

"Projekat je u fazi izrade glavnog projekta prve faze, nadamo se da će to biti u prvom kvartalu ove godine. U ugovoru koji smo potpisali 2022. sa izvođačem, u vrijednosti 2,5 miliona eura, podrazumijeva se cjelokupan projekat, od TE do grada i spajanja sa kotlarnicama u samom centru grada. U sklopu toga je izgradnja toplovoda", objašnjava Sekulić.

Nakon toga bi trebalo da Uprava za kadrove raspiše tender za izgradnju druge i treće faze.

"Još dva i po kilometra primarnog toplovoda i sekundarnih toplovoda i individualnih ložišta, što je planiramo u drugoj polovini 2023. i tokom čitave 2024. godine. Obuhvatiće prvo kolektivne kotlarnice koje su najveći zagađivači - kotlarnica u Skerlićevoj i Sportskom centru", rekao je Sekulić.