Kilde vlada najbržim stazama

Norvežanin Aleksander Amot Kilde pobjednik je šestog spusta ove sezone, pošto je bio najbrži i u Vengenu

2429 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Norvežanin Aleksandar Amot Kilde pobjednik je šestog spusta sezone Svjetskog kupa alpskih skijaša, koji je danas vožen na legendarnoj stazi Lauberhorn u Vengenu.

Kilde, koji je slavio i juče u superveleslalomu, do pobjede na skraćenioj stazi došao je u vremenu minut, 43 sekunde i 14 stotinki.

To je njegova šesta pobjeda ove sezone, ukupno 19. u Svjetskom kupu, a deseta u spustu.

U toj disciplini ove sezone slavio je i u Lejk Luisu, Biver Kriku i Val Gardeni, a u superveleslalomu, osim jučerašnjeg, ima i trijumf u Biver Kriku.

Drugo mjesto zauzeo je ljubimac švajcarske publike i vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Marko Odermat sa zaostatkom od 88 stotinki. Kao trećeplasirani završio je Ittalijan Matija Kase, sa sekundom i jednom stotinkom slabijim vremenom od pobjedničkog.

Pobjednik spusta u Bormiju, Austrijanac Vinsent Krihmajer, završio je na četvrtom mjestu, dok je Švajcarac Beat Fojc, u posljednjem nastupu u Vengenu u Svjetskom kupu, bio peti.

Kilde je vodeći u plasmanu spusta sa 505 bodova. Odermat je drugi sa 386, dok je treće mjesto preuzeo Krihmajer sa 319 bodova.

Odermat je vodeći u generalnom palsmanu Svjetskog kupa sa 1.186 bodova. Kilde je drugi sa 846, dok je treći Norvežanin Henrik Kristofersen sa 565 bodova.

Skijaši će sjutra u Vengenu voziti slalom.