Prošle Švjontek, Pegula, Gof, Sakari, Azarenka, Ribakina...

Interesantan par drugog kola biće meč supertalentovane Amerikanke Koko Gof i nekadašnje šampionke US opena, Britanke Eme Radukanu

4262 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Švjontek plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je na startu turnira pobijedila Nemicu Jule Nimajer sa 6:4, 7:5.

Švjontek se mučila protiv 69. teniserke svijeta, ali je nakon dva sata igre uspjela da prođe u drugo kolo grend slema u Melburnu. Posebno interesantan bio je drugi set u kojem je najbolja igračica na planeti gubila 5:3, a onda vezala četiri gema za pobjedu.

U drugom kolu će igrati protiv kolumbijske teniserke Kamile Osorio.

Kazahstanka Elena Ribakina pobijedila je Italijanku Elizabetu Koćareto sa 7:5, 6:3 poslije sat i 23 minuta igre.

Šampionki Vimbldona je bilo potrebno šest set lopti da dobije prvi set, nakon što se Italijanka vratila od 5:2 do 5:5, dok je u drugom morala da preokrene rezultat pošto je protivnica prva stigla do brejka.

Amerikanka Džesika Pegula deklasirala je rano jutros Rumunku Žaklin Kristijan sa ubedljivih 6:0, 6:1.

Bio je to prvi meč kompletirani meč na Australijan openu ove godine, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Trajao je svega 59 minuta.

"Sve je perfektno funkcionisalo", kazala je Pegula, koja će u drugom kolu igrati protiv Bjeloruskinje Aleksandre Sasnovič.

Dalje je prošla i sedma na WTA listi, Amerikanka Koko Gof koja je slavila protiv Čehinje Katerine Sinijakove sa 6:1, 6:4. Naredna protivnika 18-godišnjoj Gof biće šampionka US opena iz 2021. godine, Britanka Ema Radukanu koja je u prvom kolu pobijedila Njemicu Tamaru Korpač sa 6:3, 6:2.

U duelu bivših šampionki Australijan opena, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka pobijedila je Amerikanku Sofiju Kenin sa 6:4, 7:6, dok je Ukrajinka Marta Kostjuk bila bolja od Amerikanke Amande Anisimova sa 6:3, 6:4.

Grkinja Marija Sakari je na startu turnira pobijedila Kineskinju Žue Žuan sa 6:1, 6:4, Čehinja Petra Kvitova eliminisala je Belgijanku Alison van Ujtvank (7:6, 6:2), dok je Čehinja Barboda Krejčikova sunarodnici Sari Bejlek prepustila četiri gema (6:3, 6:1).