Vučević u visokom društvu: Dončić i Jokić predvode ex-YU ekipu

As Čikago Bulsa je po drugi put ubacio 43 poena i time dao svoj doprinos fenomenalnim sezonama koje imaju zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije.

13409 pregleda9 komentar(a)
Vučević zaustavlja Karija, Foto: Reuters

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević ponovio je rekord karijere u broju koševa u NBA ligi u sinoćnjoj briljantnoj roli protiv aktuelnih šampiona - Golden Stejt Voriorsa.

As Čikago Bulsa je po drugi put ubacio 43 poena i time dao svoj doprinos fenomenalnim sezonama koje imaju zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije. Apsolutni rekorder po broju koševa i kada je u pitanju bivša Jugoslavija, ali i Evropa, je Slovenac Luka Dončić koji je u decembru prošle godine ubacio cijelih 60.

Iza njega je rival u trci za MVP nagradu, centar Srbije Nikola Jokić kome je rekord 50 poena.

Njih dvojicu slijede dva Hrvata - Bojan Bogdanović, sada krilo Detroita, koji je u dresu Jute ubacio 48 koševa, a dobro se drži i učinak legendarnog Dražena Petrovića koji je dao 44 poena još prije skoro 30 godina.

foto: Vijesti

Vučevića prati Peđa Stojaković sa 42 poena, Goranu Dragiću je maksimum bio 40, a po 36 poena su upisivali Dino Rađa i Nikola Mirotić. Na 35 se zaustavio Bogdan Bogdanović, po 34 su imali Nikola Peković, Vlade Divac, Beno Udrih, Mirza Teletović, Nemanja Bjelica i Toni Kukoč.

Do 33 je stigao i Gordan Giriček kao i Jusuf Nurkić, 32 poena je rekord Darija Šarića isto toliko je postigao i Ivica Zubac , 31 je upisao Boban Marjanović, a po 30 su postizali Predrag Danilović, Vladimir Radmanović.

Nenad Krstić je imao 29, kao i Boštjan Nahbar, rekord Maria Hezonje dok je igrao u NBA ligi je 28 poena, Primož Brezec 27, a 26 poena su ubacivali i Žarko Čabarkapa, Predrag Drobnjak, Žan Tabak.

Istakli su se i Saša Pavlović, Darko Miličić, Saša Vujačić i Marko Jarić sa 25 poena, Željku Rebrači i Rašu Nesteroviću je rekord 24 koša, Draganu Benderu i Antu Žižiću 23, a 22 poena su postizali Roko Leni Ukić i Pero Antić.