Reporteri bez granica: Oslobađanje od optužbi Martinovića odlična vijest za slobodu medija

"Nakon sedam godina pravne bitke Apelacioni sud Crne Gore presudio je ono što su istraživački novinari i Reporteri bez granica uvijek govorili: Jovo Martinović nije kriv za trgovinu drogom"

8017 pregleda2 komentar(a)
Foto: RSF

Reporteri bez granica saopštili su da je oslobađanje Jova Martinovića od optužbi za šverc droge odlična vijest za slobodnu medija.

Presuda je danas izrečena u Apelacionom sudu Crne Gore.

"Nakon sedam godina pravne bitke Apelacioni sud Crne Gore presudio je ono što su istraživački novinari i Reporteri bez granica uvijek govorili: Jovo Martinović nije kriv za trgovinu drogom", piše na Tviter nalogu Reportera bez granica.

Dodali su da traže i od Vrhovnog suda da potvrdi današnju presudu.

Vrhovni sud Crne Gore ranije je ukinuo drugostepenu presudu Apelacionog suda povodom slučaja Jova Martinovića i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Martinović je 8. oktobra 2020. godine, u ponovoljenom postupku u podgoričkom Višem sudu osuđen zbog posredovanja u švercu narkotika, a oslobođen prvobitne optužbe za stvaranje kriminalne organizacije.

Martinović je tada rekao da je presuda kojom je oglašen krivim zapravo podrška narkotrafikingu i organizovanom kriminalu, objašnjavajući da je čovjeku koji je uhvaćen sa 20 kilograma droge sve oprošteno u zamjenu za lažno svjedočenje protiv njega.