Kampanja "Vladin ljubimac": Predložili Abazoviću da udomi psa

"Znajući koliko se borio za Valdanos i interese Ulcinja, predlažemo da udomi štene Valda koga smo pronašli na putu za Valdanos, zajedno sa kujom i još troje štenaca", kazao su iz NVO sPas

3408 pregleda9 komentar(a)
Pas Valdo, Foto: SPAS

Nevladina organizacija sPas pokrenula je ponovo kampanju "Vladin ljubimac", kako bi ukazali na problem bezdomnih i napuštenih životinja.

Predložili su premijeru Dritanu Abazoviću da udomi psa o kome trenutno brine volonterka te organizacije.

"Znajući koliko se borio za Valdanos i interese Ulcinja, predlažemo da udomi štene Valda koga smo pronašli na putu za Valdanos, zajedno sa kujom i još troje štenaca. Valdo je imao tešku povredu vilice koja je na kraju sanirana nakon dvije operacije i sada samostalno jede. Povreda zadnje noge je zarasla i mali borac sada bez problema funkcioniše", navodi se u saopštenju.

Iz Spasa ističu da će, kao i u prošloj kampanji, a jednako kao i prema svima koji udome životinju od te organizacije, udomitelji biti u obavezi da potpišu ugovor o udomljenju prilikom preuzimanja ljubimca.

Pozvalu su Vladu da se pozabavi "problemom i zabrinjavajućom situacijom" bezdomnih i napuštenih životinja, na adekvatan i sistemski način.

"Podsjećamo da smo prije nekoliko godina, zajedno sa 20-ak organizacija, dali predlog za rješenje problema poput: ukidanja poreza na veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa i mačaka i subvencionisanje ovih usluga; uvođenje Nacionalnog mjeseca besplatnih sterilizacija/kastracija; kao i sveobuhvatnu kampanju i edukaciju stanovništva o humanim načinima smanjenja prekobrojnosti populacije pasa i mačaka", zaključuje se u saopštenju.