Sabalenka: Drhtim, nervozna sam; Ribakina: Koža se naježi od ljubavi publike

Šampionka Ozi opena pokorila Australiju sa dvije titule, jer je bez izgubljenog seta slavila u Adelajdu a u Melburnu je tek u finalu ispustila set

4203 pregleda6 komentar(a)
Ona je danas najsrećnija na svijetu, Foto: REUTERS

Šampionka Ozi opena je Bjeloruskinja Arina Sabalenka, koja je u finalu sa 2:1 slavila protiv šampionke Vimbldona Kazahstanke Jelene Ribakine.

Ribakina je i na Vimbldonu posljednji poraz sa 2:1 doživjela od Sabalenke 2021, kojoj vlasti u Britaniji i nisu dozvolili da nastupi na travnatom grend slemu prošle godine, zbog sankcija ruskim i bjeloruskim sportistima.

"Drhtim. Još sam nervozna", opisala je osjaćaj kada je podigla najveći trofej 24-godišnja Bjeloruskinja a onda se obratila godinu mlađoj rivalki.

"Čestitke tebi i tvom timu na sjajnoj igri, nadam se da ćemo se ubuduće jednako boriti u finalima velikih turnira. Hvala i organizatorima, publici na nevjerovatnoj atmosferi. Toliko sam željela grend slem trofej i to je sada nevjerovatna sreća, za koju sam zahvalna svima na turniru ali i mojem, najvećem timu. Ovaj trofej nije za mene, on je za vas i volim vas, a nadam se da ću se publici za podršku zahvaliti na način da naredne godine odigram još bolje", kazala je Sabalenka, koja će se od sjutra vratiti na drugo mejsto WTA liste i ponoviti najbolji lični rejting.

Njena protivnica biće prvi put u top 10, jer joj se pobjeda na Vimbldonu ne račuan u bodovnom skoru, baš zbog protivljenaj WTA da se suspenduju ruski i bjeloruski teniseri.

"Čestitam Arini zaslužila je grend slem trofej kao i njen sjajan tim, jer znam koliko su teško radili. Arina je nakon Adelajda slavila i ovdje a ja se nadam da ćemo se opet susresti i voditi velike bitke na narednim turnirima, ali i ovdje...,rekla je 23-godišnja Ribakina i nakon što se zahvalila svima obratila se publici:

"Koža mi se naježi od vaše podrške, zaista vam hvala i nadam se da ću vam boljom igrom ubuduće vratiti za svu tu ljubav".