Kuvajtska avantura: Božo Anđelić potpisao za Al Kurain

Cetinjanin, koji u martu slavi 31. rođendan, u zenitu je karijere, a na posljednja dva velika takmičenja, gdje je Crna Gora ostvarila najbolje plasmane (11. mjesto na EHF Euro, 18. na Svjetskom prvenstvu), bio je neprikosnoven na poziciji srednjeg beka

5826 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Poslije neobične epizode u ukrajinskom Motoru iz Zaporožja, sa kojim je igrao njemačku Bundesligu 2 i EHF Evropsku ligu (dao 17 golova na šest utakmica), te živio u Diseldorfu, Božo Anđelić se odlučio na odlazak u toplije krajeve.

Prvi srednji bek crnogorske reprezentacije potpisao je ugovor do kraja sezone sa kuvajtskim Al Kurainom.

Ime tog kluba nije nepoznato crnogorskim ljubiteljima rukometa. „Led” u njemu je probio dugogodišnji fizioterapeut ŽRK Budućnost, Lovćena, muške i ženske reprezentacije, Alen Pepić, koji je ostavio toliko dobar utisak, da su Kuvajćani dolazili kod njega u Podgoricu na oporavak.

Pepićeva preporuka ranije je do Al Kuraina dovela Igora Markovića, kao i Ratka Đurkovića, koji je u tom klubu radio kao trener, a sada je bio spona Kuvajćanima za Anđelića.

Cetinjanin, koji u martu slavi 31. rođendan, u zenitu je karijere, a na posljednja dva velika takmičenja, gdje je Crna Gora ostvarila najbolje plasmane (11. mjesto na EHF Euro, 18. na Svjetskom prvenstvu), bio je neprikosnoven na poziciji srednjeg beka.

Anđelić je ponikao u Cepelinu, a ranije je igrao za Crvenu zvezdu, švedski Malme, makedonski Metalurg, te mađarske klubove Cegled i Ferencvaroš.