Pavićević: Igrali smo 35 minuta pametnu košarku, zaigralo mi je srce zbog navijača Partizana

"Želim Partizanu da ostvari rezultate koje je zacrtao u ABA ligi i Evroligi, a mislim da je na dobrom putu. Kada put trasila Željko Obradović, u to ne treba sumnjati", rekao je Pavićević

7038 pregleda9 komentar(a)
Foto: KK Partizan

Mornar se borio koliko je mogao, trener Mihailo Pavićević je zadovoljan izdanjem protiv Partizana.

Barani su poraženi 92:74, iako su skoro 30 minuta parirali favoritu.

"Zaslužena je pobjeda Partizana, nije bila upitna ni prije početka. Ali, čestitam ekipi, dala je sve i to je ono što sam tražio - da što duže igramo pametnije. Jedino tako može da se parira ovakvom timu, sa najbolji trenerom ikada u Evropi, ali i šire", rekao je Pavićević i dodao:

"Igrali smo pametno 35 minuta, prvi put smo ove sezone to uradili timski. Posljednj pet minuta je pad koncentracije - nekada protiv Partizana ti minuti dođu na početku, nekada na kraju, ali moraju da dođu. Možda je razlika malo veća nego što smo zaslužili, ali zalaganje je bilo pravo, odnos takođe", istakao je trener Mornara.

Ponovio je koliko je Mornar mijenjao tokom sezone.

"Mi smo u specifičnoj situaciji. Nikad mi se u karijeri nije desilo da na pola sezone promijenimo pola tima. Pojačanja su pokazala da su dobri momci i pravi igrači. Nadam se da ćemo u nastavku igrati još bolje, jer je svaka utakmica do kraja borba za goli život. Nadam se da ćemo osigurati opstanak", kazao je Pavićević.

Pavićević je dobio aplauz od navijača Partizana.

Povezani članci

29. Januar 2023.

Mornar parirao 25 minuta, Partizan rutinski slavio

"Hvala im, zaigralo mi je srce. Moj brat i ja kad god možemo dođemo u Beograd da gledamo Partizan u Evroligi, navijači prave jedinstvenu atmosferu, nestvarnu.... Želim Partizanu da ostvari rezultate koje je zacrtao u ABA ligi i Evroligi, a mislim da je na dobrom putu. Kada put trasila Željko Obradović, u to ne treba sumnjati", rekao je Pavićević.

Uslijedilo je pitanje da prokomentariše partiju Glasa, bivšeg igrača Partizana.

"Slučajno je ispala kombinacija da dođe kod nas. Ponudila nam ga Cedevita Olimpija, s kojom imamo dobar odnos. Zvao sam Željka i on mi je rekao da ako Glasu dam odgovornost i ako mu vjerujem - vratiće mi. Volim takve igrače, hrabre, koji preuzimaju ulogu lidera. Više sam nego zadovoljan njegovim igrama. Koliko on nama može da pomogne, toliko možemo i mi njemu", poruka je trenera Mornara.

Željko Obradović nije bio zadovoljan kako je Partizan počeo meč.

"Nismo dobro otvorili utakmicu, a Mornar se borio i plus 18 nije realna prednost. Zaslužio je protivnik drugačiji rezultat. Nama je petorka sa Avramovićem, Anđušićem, Trifunovićem, Papapetruom i Ledejom dala ono što smo tražili - igrala je odbranu i sve što smo uradili na meču, uradili smo s tom petorkom na terenu", poručio je Žoc.