Tojota: Moderniji izgled legendarnog terenca

Redizajnirani model karakteriše savremeniji i robusniji spoljni izgled, ali i sofisticiranija i udobnija putnička kabina

115 pregleda0 komentar(a)
Tojota
19.09.2017. 17:46h

Legendarni terenac lend kruzer, koji se u različitim verzijama proizvodi od 1951. godine, dostupan je u više od 190 zemalja širom svijeta - po čemu je najzastupljeniji od svih postojećih Tojotinih modela.

Ključ nenadmašnih terenskih sposobnosti Lend kruzera je izdržljiva konstrukcija karoserija na okviru, koja je otporna na deformacije i jedinstvena u tom segmentu.

Redizajnirani model dodatno naglašava ovu reputaciju novim, savremenijim i robusnijim spoljašnjim izgledom, sofisticiranijim i udobnijim izgledom putničke kabine, poboljšanjima dinamičkih mogućnosti i jednostavnošću korišćenja, na drumu i u terenskoj vožnji.

Redizajnirani model karakteriše savremeniji i robusniji spoljni izgled, ali i sofisticiranija i udobnija putnička kabina.

Pored toga, kako tvrde u japanskom proizvođaču, poboljšane su dinamičke mogućnosti i jednostavnost korišćenja, kako na drumu, tako i u terenskoj vožnji.

Komande i prekidači su ergonomski optimizovani i funkcionalno grupisani, a novost na redizajniranoj centralnoj konzoli je osmoinčni ekran multimedijalnog sistema "Toyota Touch 2 with Go" osetljiv na dodir.

U okviru instrument table nalazi se višenamjenski ekran od 4,2 inča, čijim se sadržajima upravlja pomoću prekidača na volanu.

Udobnost u unutrašnjosti je podignuta na viši nivo ugradnjom ventilacije u prednja sjedišta, grijanjem zadnjih sjedišta, grijanim vjetrobranom i grijanim mlaznicama za pranje šoferšajbne, kao i novim dizajnom pametnog ključa.

U Evropi novi lend kruzer pogoni turbo dizel motor 2.8 D-4D snage 177 ks. Za istočnoevropska tržišta dostupni su i benzinci zapremine 2.7 i 4 litra, snage 164 i 249 KS .

Tojota lend kruzer biće u ponudi na našem tržištu već od oktobra, kada će biti objavljene cijene i specifikacija opreme a prve isporuke se očekuju već od druge polovine novembra.