Ni dva penala nisu gol, i ne samo to: Mbape se obrukao, pa izašao zbog povrede, Mesi pogodio (VIDEO)

Utakmica iz noćne more za jednog od najboljih fudbalera na svijetu. PSŽ ipak pobijedio Monpelje golovima u drugom poluvremenu - 3:1.

13998 pregleda5 komentar(a)
Foto: Reuters

Kilijan Mbape neprepoznatljiv je nakon Mundijala u Kataru, čija je bio zvijezda, ili jedna od zvijezdi - svjetski viceprvak, najbolji strijelac, autor het-trika u finalu...

Francuski napadač prvo nije želio da uzme ni dana odmora po povratku iz Katara, odmah se priključio treninzima Pari Sen Žermena, dao je gol protiv Strazbura, da bi onda, usred prvenstvenih mečeva, uzeo "voljno" i otišao u Ameriku...

Vratio se, nastavio da igra, ali u ne baš zavidnoj formi, ako se ne računa Kup meč protiv amaterskog tima Pajs de Kastela kojem je dao pet golova u pravom trening-meču.

Vrhunac je bio večerašnji duel na gostovanju Monpeljeu, u kojem se Mbape doslovno obrukao.

"Sveci" su već na startu utakmice dobili penal, Mbape je uzeo loptu, namjestio je na bijelu tačku i promašio. Zapravo, odbranio mu je golman Monpeljea Lakomte.

Snimak je, međutim, pokazao da čuvar mreže domaćih nije prilikom udarca barem jednom nogom bio na liniji, pa je udarac ponovljen.

Opet Mbape, opet promašaj - Lakomte je zakačio loptu, koja je pogodila stativu...

I nije to bilo sve - lopta se odbila do Mbapea, koji je ispred sebe imao prazan gol, situaciju lakšu od penala, ali je prebacio mrežu.

Mbapeov drugi penal i nevjerovatan promašaj nakon odbitka pogledajte OVDJE.

Meč koji se pretvorio u pravu noćnu moru francuski superstar je okončao u 21. minutu, kada je zamijenjen zbog povrede.

Bez Mbapea, kao i povrijeđenog Nejmara (nije bio u sastavu), bez Serhija Ramosa koji se takođe povrijedio u drugom poluvremenu, "sveci" su u nastavku ipak došli do pobjede - 3:1.

Fabijan Ruiz pogodio je za 0:1 u 55. minutu, drugi gol dao je Lionel Mesi u 72, da bi domaći smanjili minut prije kraja golom Nordina.

Pobjedu Parižana u nadoknadi potvrdio je 16-godišnji Zaire-Emeri.

PSŽ je pobjegao na vrhu nakon poraza Lensa kod kuće od Nice (1:0), a najbliži pratilac sada mu je Marsej Igora Tudora, koji je pobijedio na gostovanju Nantu (2:0).

Negativan rekord francuskog fudbala večeras je postavio Anže, 13. porazom u nizu.

Standings provided by Sofascore