Abazović: Neće biti upotrebe vatrenog oružja na Sinjajevini, ponosan sam na Vojsku

"Ranije smo kazali da Sinjajevinu želimo da sačuvamo kao najveći pašnjak u Evropi i u tom smo istrajali", kazao je premijer

12176 pregleda28 komentar(a)
Abazović, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović ponovio je da na planini Sinjajevini neće biti upotrebe vatrenog oružja, dodajući da je ponosan na Vojsku Crne Gore koja odgovara svim zadacima.

U odgovoru "Vijestima" on je objasnio da na toj planini crnogorska Vojska, zajedno sa pripadnicima savezničkih i partnerskih država izvodi vježbu "Zajednički izazov 23" (Common Challenge 23), koja podrazumijeva uvježbavanje taktičkih postupaka i kretanja u zimskim i planinskim uslovima.

"Nije planirana upotreba vatrenog naoružanja, bojeve municije i eksploziva", kazao je on.

Upitan kako komentariše odlazak vojske na Sinjajevinu, s obzirom na to da je i sam protestovao protiv uspostavljanja vojno-vježbališnog poligona na Sinjajevini, kazao je da je ponosan na VCG.

"Ponosan sam na Vojsku Crne Gore koja zajedno sa evroatlantskim partnerima ravnopravno učestvuje u svim pripremnim operacijama, jača interoperabilnost i prijateljstvo, bez problema odgovara svim zadacima i zbog čega svakodnevno dobija javna priznanja od uvažneih partnera. Ranije smo kazali da Sinjajevinu želimo da sačuvamo kao najveći pašnjak u Evropi i u tom smo istrajali. Zato na toj planini neće biti upotrebe vatrenog oružja", odgovorio je Abazović.