Abazović: Nakon šljunka, država kreće u borbu protiv šumarske mafije

"Na sastanku je dogovoreno da će Vlada razmotriti mjere za unapređenje zakonskog okvira koji tretira oblast upravljanja i zaštite šuma kako bi se sistemski riješio problem nelegalne eksploatacije šuma u Crnoj Gori", piše u saopštenju

7810 pregleda19 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je da nakon nelegalne eksploatacije šljunka, država kreće u borbu protiv šumarske mafije.

Abazović je danas održao sastanak povodom nelegalne eksploatacije šuma na kojem su, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, dogovoreni dalji koraci.

"Na sastanku je dogovoreno da će Vlada razmotriti mjere za unapređenje zakonskog okvira koji tretira oblast upravljanja i zaštite šuma kako bi se sistemski riješio problem nelegalne eksploatacije šuma u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Takođe je istaknuta potreba osnivanja državnog preduzeća koja će upravljati šumama.

"Premijer je informisan da je u prethodnom periodu podnijeto oko 90 krivičnih prijava Tužilaštvu povodom nelegalne eksploatacije šuma, ali da ti predmeti nijesu imali konačan epilog", saopšteno je iz Kabineta premijera.

Sastanku su prisustvovali ministar bez portfelja Zoran Miljanić, zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojana Ćirović, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, direktor Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić, direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Armin Mujević, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Otašević, kao i predstavnici Direktorata za vanredne poslove u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova.