Crnogorski derbi važniji nego ikad

SC Derbi se bori za plej-of AdmiralBet ABA lige, Mornar za opstanak, a večerašnji meč (20.30) mogao bi mnogo toga da riješi

8389 pregleda4 komentar(a)
Foto: KK mornar / media pro

Završnicu AdmiralBet ABA lige crnogorski klubovi čekaju sa različitim željama - Budućnost Voli traži što bolju poziciju pred plej-of, SC Derbi ostanak među osam najboljih, a Mornar će se potruditi da izbjegne baraž za opstanak.

U takvoj situaciji, lokalni derbiji imaju dvostruku važnost, a možda će i najveći imati večerašnji duel (20.30 časova) u “Morači” između “studenata” i Barana.

Tim Andreja Žakelja ima osam pobjeda i devet poraza, a ako bi došao do polovičnog skora, izjednačio bi se sa Zadrom na diobi 7. mjesta i pobjegao dva boda Splitu, Megi i eventualno Ciboni.

"Očekujemo tešku utakmicu protiv tima koji je odigrao dobro protiv Partizana i sa tri nova igrača ima i širinu u rosteru. Odlaskom Rasela svi imaju malo više slobode i samopouzdanja, tako da nas čeka težak posao da ih kontrolišemo. Opet će koncentracija i energija biti ključ za pobjedu", rekao je Žakelj.

Krilni košarkaš SC Derbija, Emir Hadžibegović, napominje da je utakmica jako važna.

"Mornar je ofanzivno orijentisana ekipa. Barani su napravili velike promjene u ekipi i na nama je da se spremimo na pravi način i za nove igrače. Pripremali smo se tokom sedmice, skautirali rivala i očekujem maksimalan pristup svih nas, jer jedino tako možemo da dođemo do željenog cilja".

Igra Mornara se u prvom dijelu sezone vrtjela oko Derona Fetsa Rasela, koji je otišao u Galatasaraj, kao i Vladimira Mihailovića, ali njega već dugo nema zbog povrede.

Braća Pavićević su bila prinuđena da mijenjaju, pa su stigli Kristijan Džons, Gregor Glas i Džordan Goldvajr.

Sve s ciljem da se izbjegne bitka za opstanak, jer tim sa juga Crne Gore ima skor 5:11 i potrudiće se da do kraja sezone ostane ispred Borca (4:13) i MZT-a, koji je sinoć protiv Cedevita Olimpije upisao iznenađujuću, treću pobjedu (79:74), a ima i 15 poraza.

"Očekuje nas još jedan težak meč, s razlogom je ovo crnogorski derbi regionalnog takmičenja. SC Derbi je ove sezone blizu toga da bude učesnik plej-ofa ABA lige, trenutno je sedmi i to je potvrda dobrih igara. Iskoristili smo period od meča sa Partizanom da analiziramo tu utakmicu, kao i predstojećeg protivnika, i da spremno uđemo u duel u kome se nadamo pozitivnom rezultatu", rekao je Mihailo Pavićević.

Bekovi Mornara će biti na velikim iskušenjima.

"SC Derbi je ove godine napravio iskorak. Igra izuzetno brzu košarku sa mnogo trčanja, a takođe ima i odlične šutere sa distance. Na nama je da limitiramo te šuteve, te da ih prisilimo da što teže “zarađuju” poene. Dakle, odbrana je ključ potencijalne pobjede na ovoj utakmici", istakao je Nemanja Vranješ.