Lov na Vinisijusa - as Reala pretrpio najviše faulova u Evropi

Brazilac zaustavljen 79 puta prekršajima na utakmicama La Lige, juče protiv Majorke doživio čak 10 faulova

4158 pregleda0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Juan Medina

Porazom od Majorke, Real Madrid je izgubio korak u bici za titulu u La Ligi, jer na 18 kola do kraja ima osam bodova manje od Barselone, a uzgred i gostuju na „Kamp nouu”.

„Kraljevski klub” je u krizi nakon Svjetskog prvenstva, a najviše pati Vinisijus Žunior.

Brazilac igra sasvim solidno, ali je na meti rasističkih napada, kao i protivničkih defanzivaca, o čemu najbolje govore brojke.

U porazu od Majorke, igrači Reala su faulirani čak 29 puta, od čega Vinisijus 10, čime je izjednačio klupski „rekord” Iska iz duela sa Betisom u avgustu 2013.

Vini je ove sezone najviše faulirani igrač u šampionatima na području Evrope, jer je tako zaustavljen 79 puta, 20 više od svog zemljaka Nejmara.

Već sada je premašio lični „rekord” iz prošle sezone, kada je fauliran 74 puta. „Marca” je svemu tome posvetila fenomenalnu grafiku.

foto: Marca.com

Karlo Anćeloti se u posljednje vrijeme sve više žali na suđenje, a nakon meča sa Majorkom, kada su Pablo Mafeo i Antonio Railjo „pretukli” Brazilca, a sa tribina dolazili rasistički uzvici, oglasio se i iskusni Naćo.

„Stvoren je ambijent oko teme Vinisijus koji ne čini uslugu nikome - ni njemu, ni javnosti, koja napada momka, a da ni sama ne zna zašto. Ove kontroverze i gluposti moraju da se stave sa strane”, rekao je defanzivac Reala.

Iz „kraljevskog kluba” su ljuti na sudiju Alehandra Ernandesa, jer nije u 1. poluvremenu kaznio žutim kartonima defanzivce Majorke, već Vinisijusa, koji je u prva 22 minuta četiri puta fauliran...

Vinisijus je i na naslovnici „Marke” u „sendviču” između Mafea i Railjafoto: Marca.com

I dok u La Ligi biva fauliran na svaka 22 minuta, u Ligi šampiona je drugačija situacija - doživio je 11 prekršaja, tj. jedan na svakih 40 minuta. Slično je bilo i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je fauliran sedam puta, tj. 1,75 po utakmici.