Pešić: Protjeruju sa UCG Srbe koji rade u interesu Crne Gore

"... Ja neću imati problem da se vratim preko 200 objaljenih radova u vrhunskim časopisima i nastavim svoj pošten rad. Vjerujem ni profesor Stanišić”, kazao je Pešić

139 pregleda23 komentar(a)
Vladimir Pešić, Foto: Savo Prelević
19.09.2017. 05:55h

Predsjednik Naučnog odbora i član Upravnog odbora UCG Vladimir Pešić kazao je “Vijestima” da je jedini razlog za ovakvu odluku Upravnog odbora to što “Vladi smetaju Srbi na UCG, a koji svojim radom i zalaganjem doprinose boljoj budućnosti Crne Gore”.

“Zato smetaju Stanišić i Pešić. Jer rade u interesu države. To je moje mišljenje, jer ne mogu da nađem drugi razlog zbog kojeg bi predstavnici Vlade, a bez ijedne rečenice obrazloženja glasali protivg profesora Stanišića. Ja nijesam član menadžmenta, već sam na čelo Naučnog odbora izabran na osnovu naučnih referenci. Ja neću imati problem da se vratim preko 200 objaljenih radova u vrhunskim časopisima i nastavim svoj pošten rad. Vjerujem ni profesor Stanišić”, zaključio je Pešić.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) juče nije imenovao najbliže saradnike rektorke Radmile Vojvodić. To su prorektori Predrag Stanišić, Željko Jaćimović, Saša Milić i Nataša Kostić.

“Vijesti” su prošle sedmice najavile da predsjednik UO UCG Duško Bjelica vidi sebe na mjestu rektora, i da bi odbijanje da se imenuju prorektori mogao biti jedan od koraka do pokuša da se smijeni Vojvodićeva.

Ona je juče poručila da takav rad UO upućuje na produbljivanje krize upravljanja, koja “ima za cilj samo jedan scenario - moju ostavku ili smjenu”.

U saopštenju Bjelice piše da su predstavnici Vlade, kao osnivača Univerziteta, podnijeli na sjednici usmenu inicijativu za njeno odlaganje “radi pribavljanja dopunskog mišljenja o pojedinim tačkama predloženog dnevnog reda”, što on nije prihvatio.